2011. január 23., vasárnap

Álomszövés napi sok órában

Tervezünk, mint, aki biztosra megy, pedig az egész nem több eddig, mint álmodozás, de nem baj, ha már a tervezés is boldoggá tesz. :-) 
Tegnap egész nap tanzániai szafari ajánlatokat nézegettem. Vannak emberi árban is és pokoliban is, és közte mindenhol. Találtam német irodától meglepően jó árajánlatokat 4-5, 10-12 vagy 21 napos szafarikra annyi pénzért, míg másik német uzatási katalógusból 3-4 napos kerül a 21 napos 3szorosába!! Tanzánia régi álmom, azon belül pedig nem csak a nemzeti parkok (Serengeti, Ngorongoro Kráter, Lake Manyara, Tarengire), hanem életem legnagyobb vágya: megmászni a Kilimanjarot (aminek sisakját sajnos már napjainkban nem fedi semmiféle legendás hó - szóval ezt már lekéstem). De azért nem lenne semmi érzés az "Uhuru Peak" 5895 méteres pontján állni!!

Kép forrása: http://upload.wikimedia.org
Ebben csak egy bonyodalom van - ami amúgy meg elég gáz a trópusi körutazásunk függvényében - az, hogy odafent 6000-en már bazi hideg van, részben -30 fok is, és ott aludni is kell, sátorban (a ritka oxigéntartalmú levegőben), meg rendes, jó hőszigetelésű hegymászó cuccokban mászni. 1. Ilyenünk nincs és bazi drága; 2. ha lenne is, hogy a francba ciepelném egy hátizsákos körutazás során, ahol két hónapig 40 fokos helyeken mászkálok, ezeket a vastag cuccokat magammal??? Megoldás kettő van: 1. vagy nem megyünk fel a Kibora vagy nem megyünk Tanzaniába és az egész tanzániai álmom egy külön utazás keretében valósítjuk meg.

Az "Air Pass"-ek tekintetében is bukta az egész út, mert az Indischer Ozean Air Passben nem szerepel Afrika (de a Seychelles, Mauritius, Reunion és Madagaskar igen), viszont ennek feltétele, hogy a három felkínált légitársasággal kell megtennem a hosszútávú oda és és vissza utat is, erre pedig csak az Air Mauritius lenne a három közül alkalmas, így Mauritiuson kellene kezdenem az utazásom és végeznem is, ami nem engedné meg az egyik helyről a másikra lépkedő módszert és egyirányú repjegyek vásárlását is csak köztesen. És Afrika kimaradna.

A legelső tényező, amihez az utazásunkat idomítanunk kellene, az az időjárás, ehhez csináltam egy táblázatot, amiben a narancssárga szín a legkedvezőbb időszakokat jelzi, a kék a monszunesőset:


E táblázatocskám szerint nem utazhatunk az év első 3 hónapjában, másképp pedig a szabi nem oldható meg (előző évről áthozott szabival és ősszegyűjtött túlórákból adódott szabadnapokkal). Mivel megengedték volna a szabi áthozatalt, így két év szabijaiból adódott volna össze egy hosszabb intervallum, amit viszont a táblázatom szerint legkedvezőbb júliustól novemberig időszakban nem lehet kivitelezni. Újabb fejtörés.

És ezek még csak gondolatok, a valóságban el sem tudom képzelni, hogyan szerveznénk le a repcsiket, a vízumokat, a reneget oltást, azt hogy itthon a számlánkon legyen annyi pénz, hogy a szokásos havi levonásokat fedezné....de! :-) álmodozni a legszebb az életben és ez minket boldogít, még akkor is, ha nem jön össze. Jelenleg pedig úgy állunk hozzá, hogy valahogy majd csak összejön. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről