2011. január 12., szerda

A világ körül?

Ez életünk legnagyobb álma, egy világkörüli utazás. Persze mit is jelent ez? Valóban a világ körül, nekem azt jelentené, hogy éveken át csak utaznánk, országról országra, szisztematikusan végig mindenen. Ez sajnos sosem lesz kivitelezhető mind az idő és mind a pénz hiánya körül. De talán egy kisebb világkörüli út? Mondjuk csak a dél-amerikai kontinens országai? Vagy vannak ilyen  - mondjuk 15 leszállóhelyet tartalmazó - világutazó repülőjegyek, amit megvesz az ember bizonyos összegért és oda repül azzal a társasággal, ahova akar, amit az a társaság a programjában felkínál. Leginkább ezt tudnánk elképzelni, és mondjuk jó pár hetet így Dél-Amerikában, majd pár hetet Afrikában és pár hetet Új Zélandon eltöltve. De hát ezzel a lehetőséggel is a fél világ kimaradna! És mi lenne Európával? Pl. én csak Olaszországban el tudnék képzelni vagy másfél hónapot, az az ország viszont páromat cseppet sem érdekli. De eleve, egész Európában tudnék keresztbe-kasul utazgatni. Akkor mi legyen? Európa, vagy a nagyvilág? Utóbbi persze vonzóbb. A napokban sokat álmodoztunk, beszélgettünk erről és M. kijelentette, hogy "elég, ő nem fog egész életében csak várni az álmára", főleg nem addig, amíg megöregszünk és esetleg betegségek nem fognak utazni engedni. Akkor inkább a pénzügyi dolgok (kölcsönök fizetése) húzódjanak el későbbre és utazzunk fiatalon. Szóval, most kitaláltuk azt, hogy mi lenne, ha két évig gyűjtenénk, és elmennénk egy 3 hónapos kis világkörüli útra? Nehezen tudom elképzelni, hogy összejönne a pénz, de még nagyobb gondot okozna a munkahely. Persze csak is fizetés nélküli szabi jöhetne szóba, de kérdés, hogy olyanra elengednek-e, a baj meg az, hogy ha hazajönnénk az utazásról, itthon üres számlák és semmi pénz fogadnának. Szóval nagyon nehezen kivitelezhető dolognak tűnik ez, de az, hogy foglalkoztat a gondolata, az azért már elültetett valami magot az agyunkban és ki tudja, talán komolyan is ráindulunk a dologra. Most még csak álmodozásnak látom ezt az egészet, de M. nagyon megszállottan a fejébe vette a tervét. Na, majd kíváncsi leszek, mit írok itt 3 év múlva? :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről