2011. január 11., kedd

Városlátogatós filózás

Nem sikerült összehoznom az áprilisi hazautazást, de összejött ez március végére, így április 10-13. között kivehetnék pár szabadnapot, mert arra a hónapra nincs más tervünk, így tegnap azonnal nekiálltam egy vagy 2-3-napos kiruccanáshoz repülőjegynek utánanézni. Igazából, mivel nem akarunk 1 óránál hosszabb repülőutat, ezért Hamburg, Amsterdam, Zürich, Milano és Triest jöttek szóba, illetve ezekbe voltak kedvező repülőjegyek. De persze a szokásos dolog történt, a társaságok az akciós jegyet persze, hogy nem arra a napra kínálják, amikor mi szeretnénk/tudnánk utazni - arra a napra már 3-4x annyiba kerül. Olyan lehangoló. Mi sajnos nem tudunk úgy utazni, hogy kinézünk valami jó árú ajánlatot és ahhoz igazítjuk a szabadnapunkat, hanem nekünk megvannak adott szabadnap lehetőségek és akkor kell menni, vagy otthon maradunk és a lakásban ülünk. Végül a felsoroltak közül csak Triest volt az egyetlen, ahol a dátum és az olcsó ár is stimmelt, csak hogy itt még csak repülőjegyről volt szó, szállást pedig pokoli áron találtam csak és nem Triestben, hanem valami szomszédos faluban. Szóval, mint minden ilyen kísérletünkkor, most is az lett a vége, hogy az olcsónak tervezett kétnapos utazás végül már fejeként 200 Euro fölött járt volna és abban még nincs kaja, belépők, tömegközlekedés. Hát ez túl sok és nem is értem, hogyan tudnak olyan sokan az ismeretségi körből ilyen 2-3 napos városlátogatásokat összehozni többször is egy évben remek áron. Nekünk ez valahogy nem megy és hányszor visszasírom a tavalyi Velencét, ahol olyan jól összepasszolt minden. Az ilyen egynapos utak most már kizártak, mert a légitársaságok a kora reggeli oda; és a késő esti vissza jegyeket teszik a legdrágább tarifába, még csak véletlenül se lehessen úgy elutazni, hogy reggel megyünk és este jövünk. Ugyanez vonatkozik a hazautazásaimra is a jövőben sajnos. A hazarepülést mindig 21:15-re, a visszautat pedig reggel 7:00-ra kínálják, ezzel első és utolsó napot elveszítve, ráadásul a hülye reptéri buszosokkal Budapesten ez szóba sem jöhet, hiszen az a mániájuk, hogy három órával korábban jönnek érted, így akkor már reggel 4-kor állhatnék készenlétben, azaz kelnék fel 3-kor azért, hogy az utolsó szabadnapom hullafáradtan, kifacsartan Münchenben tölthessem el házimunkával???
Egy olyan lehangoló érzésem van, hogy az utazás területére most érkezett meg a "válság", megszűntek az évekig annyira kedvelt kedvező árú repülőjegyek, pár napos ajánlatok. Az, ami az életünk legnagyobb öröme, most már számunkra is nehezebben lesz elérhető. Csodára pedig nem akarunk várni, mert csak öregszünk. Bankot nem rabolhatunk, a lottón meg sosem nyerünk, így aztán úgy érzem, eljött az idő, hogy ha utazni akarunk továbbra is, ismét mellékállás után kell néznem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről