2012. május 12., szombat

Milánó 2.

A szálloda reggelije egy vicc, de azért nem halunk éhen, sőt alaposan betermelünk, abból a kevés választékból, ami van. 8:45-kor már ki is csekkolunk és irány a város. 
A metrólejárónál kezünkbe nyomnak fincsi reklám joghurt italokat. Az 1-es metróval elmegyünk a San Babila megállóig (még jó a jegyünk, 11:25-ig). A metrón úgy vagyunk, mint a heringek a konzervdobozban. Onnan begyalogolunk a Scala-ig és végigjárjuk a könyv szerinti 2-es túra látnivalóit. Ismét szép épületeket lárunk és ami nekem egész Milánóban a legjobban tetszik, hogy minden háznak hatalmas tetőtersza van, amit rendesen beültetnek virágokkal, szabálolyos dzsungelek néznek le a háztetőkről. 

   
    Elmegyünk a Palazzo di Brera (Pinacoteca) épületéhez, mert ennek belső udvarában egy kis botanikus kert van, ami érdekel. nem egy nagy szám, de az épület igen, az lenyűgöző. Veszünk egy péknél kicsike pizzákat későbbre és elmegyünk a Giardini Pubblici nevű nagyobb, tavas parkba. Ennek egy része éppen le van zárva, mert egy virágkiállításra pakolásznak ki, rendezkednek, a biztonségi őr pedig elhajt, de mi beillanunk egy másik kapun és végignézegetjük a gyönyörűbbnél gyönyörűbb virágokat, amiket éppen pakolásznak teherautókból kifelé. Aztán elüldögélünk egy árnyékos padon, megesszük a pizzácskáinkat, amik nagyon finomak és lassan elindulunk innen gyalog a főpályaudvar felé. Közben felfedezzük, hogy e park kertjében áll egy természettudományi múzeum, ami igencsak érdekelt volna (3 Euro), de már csak fél óránk lenne rá. Sajnáljuk nagyon, de mivel az egész ittlétünk spontán bolyongás volt, így jártunk. 


    
Nem olvastunk el előre semmit, nem is akartunk tudni semmiről, vettünk mindent úgy, ahogyan spontán jött. Ehhez képest minden látványosságot sikerült látni a városban (oké, be sehova sem mentünk, végül még a Dómba sem), egyszer sem tévedtünk el, mindent simán megtaláltunk, finomakat ettünk és csudajól éreztük magunkat.

Szóval innen még jó messze van a pályaudvarig, de a 24-órás jegyünk már lejárt, így inkább gyalogolunk, főleg mert még időnk is van és jól esne még egy pizzát megenni ebédre. 


Minél közelebb haladunk a pályaudvarhoz, annál több a pizzéria és annál feljebb mennek az árak, a vége felé már 10-12 Euro egy pizza, ami tegnap kintebb csak 4 volt!! Végül egy önkiszolgáló büfében eszünk egy-egy fél pizzát 9 Euróért.
Utána még megnézzük a főpályaudvar épületét belülről és ahogy kimegyünk a reptéri buszhoz, pont bent áll egy, így a tervezettnél 20 percccel korábban indulunk a reptérre. Hazafelé minden simán megy, este 6 órára otthon is vagyunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről