2012. október 3., szerda

A Dachaui kastély csodás kertje

A Dachaui Kastély Dachau várhegyén áll és a Wittelsbach család nyári rezidenciája volt. Stílusában ugyanúgy néz ki (még a színek is ugyanazok), mint a mi Schließheimi kastélyunk. Bár ez a kastély jóval kisebb, és a kertje is, de a kert nagyon szépen van kialakítva, és ahogy azt hiszem, tegnap is írtam, nagyon meglepett, hogy október elején ennyi sok virág színpompázik még benne. Mivel sok írnivalóm nincs róla, most képekkel mutatom be nektek ezt a csodás kertet. 



A kert egyik szélén egy boltívesre vágott fasor alagútján lehet átmenni. 


Az egész kert tele van almafákkal és mindegyik roskadásig tele volt, különféle almafajtákkal, egy egyforma sem volt. Nagyon erős ingerem volt arra, hogy párat elcsenjek, vagy inkább egy kosarat teli szedjek, de a kertészek dolgoztak mindenütt és azt hiszem, meglincseltek volna, ha egy darabot is le mertem volna szedni. Nekem a négyes felosztású kép bal alsója lenne a kedvencem és bal felsője is bejönne, a többi fajta nekem túl édes és nem elég harsogós. :-) 



És íme pár a színpompás virágkavalkádból, ami az ott töltött idő alatt a nyár érzését adta:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről