2012. október 31., szerda

Tenerife 2012 - A nap vége

2012. Október 13.

Ezután még lenne kedvünk pár hasonló strandot megnézni, így továbbautózunk a partok mentén és lejáratokat keresünk. De végül nem egy elhagyatott parthoz érünk, hanem a kis üdülővárosba, Playa de San Marcos-ba. Nem egy nagy szám, sétálunk vagy 5 percet, majd hazaindulunk. 

Az úton bevásárolunk az Alcampoban, két dorádát és friss tintahal karikákat veszünk. Otthon elkészítjük, megvacsorázunk és fél 8 körül átmegyünk V-ék-hez, akiknek a szállodájuk olyan 500 méterre lehet tőlünk. Mivel fáradtak is vagyunk és másnapra egy túrát beszélünk meg, csak fél 10-ig maradunk, hogy korábban lefekhessünk. 


ez csak az előétel

3 megjegyzés:

 1. Szia Andi!
  Képzeld, két napja esik egyfolytában Tenerife-n! Viharok, sárga riasztás, iskolák, Loro park bazárva, stb...Remélem nem tart sokáig!
  Hétfőn voltunk Porto de la Cruzban, de mire odaértünk, bezárt a Botanikus kert:( Na, majd legközelebb!
  Megírod, hogy hogy készíted el a tintahal karikát? Nagyon gusztusos a képeken, biztos finom is!
  Üdv: Andi Tenerife-ről

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Andi!
   Igen, az időjárásról már mindkét kinti ismerősünktől hallottam.
   A tintahal karikákat úgy vettük karikákban, de nem mélyfagyasztva, hanem lefóliázva. Nagyon fontos, hogy csak nagyon rövid ideig szabad a forró olajba dobni. Az olajba csak fokhagymát aprítok, amikor forr, beledobom és azonnal látod, hogy elkezdenek zsugorodni = vizet veszítenek és keményebbek lesznek. Ha villával nyomkodod, érzed, ahogy elkezd keményedni, ki kell venni (talán 40-50 másodperc csak), különben olyan lesz, mint az autógumi. :-) üdv

   Törlés
 2. Köszönöm szépen, kipróbálom!

  VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről