2012. október 21., vasárnap

Előzetes és összefoglaló Teneriféről

- Repülőjegyek az Iberia légitársasággal, átszállással Madridban: 318 Euro/fő, oda-vissza
- Szállás 10 éjszakára, Appartamentos Casablanca: 540 Euro 
(most nem a szállásnál direkt, hanem a booking.com-nál foglaltam, mert így kb. 150 Euroval olcsóbb volt) 
- Bérautó az Orcar/Autoreisen cégnél 11 napra: 177 Euro - minden simán ment
Minden bevásárlási kasszabónt megőriztem, így majd, ha lesz időm, a beszámolók után, összeírok itt egy helyi élelmiszerárlistát.

A repülőútjaink rendben voltak - az Iberia járatán nem adnak enni, inni, azaz venni lehet drága szendvicseket, üdítőket. A Madrid - Müncheni visszaúton bejelentette a pilóta, hogy nem tud landolni Münchenben a sűrű köd miatt, ezért Stuttgartban landolunk. Marhára örültem ennek éjjel, hogy majd 200 km-re az otthonomtól vergődünk, hogy hogyan jussunk haza, de szerencsére az utolsó pillanatban mégis Münchenben landoltunk, bár 5 méternyit nem lehetett látni a ködtől.

Érkezésünkkor a szigeten 32° fok fogadott, ami végig így is maradt, kivéve a csütörtököt, amikor egész nap iszonyatosan szakadt az eső. Az óceán vízhőmérsékletében is ezennel kellemesen csalódtunk, langyos volt, akár a Földközi-tenger a görög nyaralásainkkor. Ilyennek még sosem tapasztaltuk meg.

Megengedtük magunknak a több napi semmittevést, kötelezővé tettük az esti friss halvásárlást és halevést, háromszor meghívtuk a barátainkat is halat enni magunkhoz.


Találkoztunk két ismerőssel, Nova-val, egy német blogger nővel, aki 4 éve él Tenerifén és Monával, egy régi fórumos ismerős lánnyal, aki fél éve vándorolt ki.

A progrmajaink között szerepelt ötödszörre is a Botanikus Kert

kétszer strandoltunk délen

egy rövidebb túra Los Portelas-tól Masca-ba a hegygerincen át, a barátaink társaságában 

a Teide megmászása, amiről még igen sokat fogok írni részletesen
A csúcson, 3.718 m

nagy séták Puerto de la Cruz-ban

és így tovább...a részleteket majd a beszámolómból tudhatjátok meg.  

1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről