2013. május 17., péntek

Barcelona - Érkezés és szállás

2013. Május 11.

A repülőjegyeket már tavaly augusztusban megvettük, mert akkor volt akciósan a Lufthansánál, fejenként 100 Euróért oda-vissza. Eredetileg 20:30-kor repültünk volna, de most kivételesen jó irányban változtattak ezen, mert 19:30-kor repülhettünk.  

Az Airbus A321-es alig volt flig tele. Egy szuper csodaszép naplementét látunk, ahogy a nap belesüllyed a habos fehér felhőkbe, de a fényképezőgépem gondosan el van csomagolva a kézipoggyászba, amihez lehetetlenség hozzáférni ekkor így gyorsan. 

A repülőtéren pillanatok alatt kijövünk és meg is találjuk a buszmegállókat. Éppen 1-2 perc múlva jön is már az első éjjeli városi járat (N17). (Napközben a 46-os busz vagy az Aerobus közlekednek a reptér és a város között, de utóbbi sokkal drágább, mint a menetrendszerinti városi járat.). Fejenként 2 Eurot fizetünk a sofőrnél és kb. 45 percet tart az út, mire beérünk a  Placa de Catalunya-ra. 

Előzőleg nyomoztam a neten a buszmenetrendek iránt, de mindig csak azt a PDF-t találtam meg, amiben az egész város busztérképe volt, úgy hatszáz színes kusza vonallal benne, max. A4-es méretre kinyomtatva, lehetetlenség volt belőle bármit is kisilibizálni, ezért csak körülbelülre tudtam két buszt, amik a mi hotelünk irányába mennek. Az egyiknek nem találtuk meg a megállóját, így a másikkal mentünk, amiről pár utcával a miénk előtt kellett volna leszállni, de elszalasztottuk és két megűllóval tovább mentünk. Mivel nem mertünk éjjel 11-kor bőröndökkel és egyebekkel a sötét és ismeretlen utcákon gyalogolva a szállásunkat keresni, buta módon inkább taxiba szálltunk, aki 2 perc alatt ott is volt velünk, akb. 1500 méterre odébb lévő szállásunkon és jól átvert, mert csak 4,64-et írt ki a kijelzője, de 8 Eurót kért tőlünk, amit oda is adtunk, ert M-nek nem volt kedve vitázni vele, én meg nem tudok ilyenekbe angolul belemenni. Ez még most is nagyon bosszant. 

A szállásunk, a Hostal Orleans egy nagy lakóház két emeletén rendelkezik szobákkal. Mintha egy budapesti régi bérházba mentünk volna. Ezt a szállást a booking.com-on foglaltam, több száz közül ez volt a legelfogadhatóbb árban és minőségben, sajnos reggeli nélkül 60 Euro/éj áron.  A fekvése perfekt, pont szemben az Estatio de Franca vonatállomással, a La Ribera negyedben, egészen közel a kikötőhöz és a gótikus negyedhez, valamint direkt a Citadella Park és az Állatkert mellett.

Ez egy egyszerű szűllás, kicsi szobákkal, amik kissé lepukkadtan néznek ki, de tiszták, minden nap van takarítás, törülközőcsere, és egy kicsi fürdőszobával és belkonnal bírnak. Van egy közös nagy előszobaszerűség, ott van kávé- és üdítőautomata, mikró és két PC internethasználatra (fél óra 1 Euro), ingyen Wifi, 24-órás recepció, ingyen széf a szobában...Úgy összességében egészen rendben van és kedves a  személyzet is. 


Az első éjjelen mindketten egy szemhunyásnyit sem alszunk. Iszonyú zajos az utca, és a szobánk a hangos recepció mellett van, ahova éjjel is érkeznek új vendégek, csengetnek, hangosak...a szobában hideg van és minden olyan idegen. Nagyon vacak az első éjszaka. 

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem adtak. A sarki kis üzletben azt állították, hogy este 112 után nem adhatnak el alkoholt. :-(

      Törlés
    2. Benzinkút meg gondolom nem volt....na jó tudni ezt :-)

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről