2016. november 28., hétfő

La Palma - Santa Cruz de la Palma

Mivel ez az első napunk, előbb pihenni szerettünk volna és így M-et még hagyom tovább aludni. Sajnos, mire felébresztem őt, már kezd az ég befelhősödni.
Dél körül megyünk be Santa Cruz de la Palmába, a sziget fővárosába, ahol a mi oldalunk felől érkezve az első látványosság Kolombus hajójának, a Santa Mariának a másolata, amelynek gyomrában egy kis tengerészeti múzeum van. Itt sok ingyenes parkoló van és mivel a város nem nagy és hamar be lehet járni, le is tesszük itt az autót és elindulunk a hajó mögötti utcában gyalogosan a város magja felé.

A kis utcából hamarosan kifordulunk a parttal párhuzamos útra, az Avenida Marítimára, amely a város főútvonala észak-dél irányban, de már építettek egy szuper modern alagutat is, ami meg egy félkörívben, a hegy belsejében kerüli meg a várost és pillanatok alatt a másik oldalon lyukad ki az ember. Ezen a parti főúton van pár kávézó is és itt sorakonak a műemlékvédelem alatt álló hagyományos faerkélyes házak is (las casas de los balcones), melyeket a 16-17. századben építettek és a spanyol mór erkélyépító tradició, a "balcones tipicos" legszebb példái. Ezek az erkélyek kanári fenyőfából készültek és régebben a lakások raktára, kamrájaként szolgáltak, ezért egy apró rácsozatú farácsozattal voltak teljes egészében beborítva. Némelyik rácsozat helyében ma már üveg van. Ez a házsor az Unesco Kulturális Világörökség listájára került. 


Mivel  hajónál még nem tudtukelőre, hogy onnan rögtön gyalogosan indulunk tovább, az autóban hagytuk az útikönyvet és térképet is, így most csak céltalanul, megérzés után megyünk tovább a város magja felé. 


Borult időben indultunk el és inkább hűvöshöz öltöztünk, mint meleghez, de közben már rég kisütött a nap és igen meleg van. A partival párhuzamos, eggyel fentebbi utcán megyünk visszafelé az autó felé.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű hely, ezt látnom kell!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor rajta fel, nem nehéz oda jutni és nem is drága hely.

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről