2018. július 16., hétfő

Megjöttünk a Dolomitokból

Hamarosan meseszép képsorozatokkal és beszámolóval jövök a Sexteni Dolomitokról...

2006-ban voltunk már a Dolomitok egy másik részén, a Rosengarten Gruppe (Catinaccio) nevű hegycsoportosulásnál, akkor beleszerettem ebbe a mesebeli tájba, a "zakkos" hegyekbe, azaz ezekbe a cápafog szerű hegycsúcsokba. Akkor láttam először ott valahol egy képen a a három "cápafogat" (én csak így hívom őket), a Tre cime de lavaredo-t, vagy németül a Drei Zinnen-t (itt mindennek olasz és német neve van!) és azóta, 12 éve mondogattam, hogy oda nekem el kell jutnom. 

Különböző okokból azóta nem jutottunk el hegyi nyaralásra, a tenger vagy távoli helyek fontosabbak voltak, nem maradt elég szabadidő. Közben eljutott a világunk oda, hogy az emberek blogolnak, fotókat mutatnak régen kevésbé ismert helyekről midenhol és 5-10 vagy 15 éve alig látogatott helyek, most tömeginváziós helyekké váltak, így a Tre Cime is egy szimbólum lett, amit ázsiai tursiták az európai útjuk során ki akarnak pipálni és napi több ezer látogató hagyja ott nyomait a hegyeken. Minden átalakul a mai világban, de nincs jogom emiatt bármit is szólni, hiszen mi is mindent látni akarunk, én is mindenről beszámolok a blogban. Mégis az emberi viselkedés érthetetlen a számomra, az agy nélküli rombolás, a szemét otthagyása. 😢

Egy rövid hét alatt csodákat éltünk meg, imádtunk ott lenni, szuper szállásunk volt, szuper időjárásunk...hamarosan jön a beszámolóm. 


3 megjegyzés:

  1. Ja sowas ist erschreckend und ich kann es dann sehr gut nachvollziehen wenn man sich Genehmigungen holen muss und es auf eine Anzahl von Besuchern beschränkt wird. Das soll übrigens auch hier in Masca kommen, also in der Schlucht die noch immer komplett gesperrt ist.

    Melde mich dann die Tage auch ausführlicher. Bis dahin liebe Grüssle hier

    N☼va

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről