2019. február 12., kedd

Utazástervezés

Hihetetlen, hogy egy utazás, mint most Andalúzia, kipattan egy este az agyunkból, abban a pillanatban megvesszük a replőjegyet és két hétre rá már össze van rakva az egész körutazás, le van foglalva a bérautó és meg vannak véve a belépőjegyek is a fontosabb és nehezen elérhető hegyekre. 

Mivel átlagosan évente háromszor utazunk, nekünk fontos, hogy ne mindent a foglalás pillanatában kelljen kifizetni, hanem a költségek időben felosztódjanak, így legyen meg elsőnek a repülőjegy, majd valamikor szépen lassan a szállások hozzá (amiket majd csak helyben fizetünk ki) és végül a bérautó. 

Az idei harmadik utazásunk a görög Milos sziget lett volna, ami már nagyon hosszú évek óta a várólistánkon van. Az akadály mégis minden évben a nagyon drága repülőjegy. Hihetetlen, hogy München - Athen - Milos nem jön ki 450 Eurónál olcsóbban egy főre, míg ebből a pénzből már simán lehet repülni New Yorkba vagy Bangkokba is és fele ennyi pénzből eljutok bárhova Európában, belelértve a Kanári-szigeteket is. Arányaiban nézve olyan drága, hogy egyszerűen ezt a pénzt nem adjuk ki. Alternatíva volt még Paros, Skiathos és Kefallonia, de egyikre sem jutni el ezalatt az ár alatt, sőt sok szigetnél még nagyobb probléma, hogy a csatlakozó járat a szigetre korareggel indul, tehát nem tudok attól korábban odarepülni Athenba, ami azt jelentené, hogy előző este kell odarepülni és ott kell aludni (egy kidobott nap és plusz pénz szállásra) és sajnos sokszor a visszaúttal is ez lenne, hogy a szigetről a gép este túl későn jön Athenba, már nincs csatlakozás és megint ott kellene aludni. Ez minden évben felbosszant és kiborít, mert ezen okból nem utazunk már évek óta a szeretett Görögországomba és egyszerűen nem értem, miért pont ez az ország ennyire drága Németországból, jobban mondva Münchenből nézve, mert Nürnbergből máris olcsóbb lenne. 

Így az őszi utazást még nem tudtuk megszervezni és bármi más is lehet belőle.

7 megjegyzés:

  1. Hát gyertek Nürnbergbe, legalább találkoznánk, és (talán) nem élnétek meg kidobott pénznek és elfecsérelt időnek! :-)

    VálaszTörlés
  2. Da muss man in die "Tiefe" steigen um die Preise "zu verstehen".

    Gibt es halt wieder ein anderes Ziel für euch.

    Grüssle *wink*

    VálaszTörlés
  3. Ha van autótok, akkor azt meg lehet oldalni, hogy felmentek Nürnbergbe, és a reptéren foglaltok parkolót az utazás időtartamára. Mi Angliában élünk, Leedsben, de képesek vagyunk Londonig lemenni, ha időben vagy árban lényegesen jobb repülőjegyet találunk ott. Pedig innét 3 óra, mégis sokszor jobban megéri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, a vicc az egészben, hogy az a repülő, ami onnan olcsóbb, ugyanaz, ami Münchenből is megy, tehát még egy leszállás van közben itt is, a parkolók ára meg olyan sok, hogy azzal az eredeti repülőjegy árához jutnék. Totálisan ördögi kör. Frankfurtból vannak a legolcsóbb jegyek, de az már nagyon messze van. Én a lehetőségek szerint mindig inkább nem akarok átszállni és a legrövidebb, legkényelmesebb utat vélasztom, amiért sokszor akár dupláját is fizetjük, vagy nem utazunk oda.

      Törlés
  4. Igen, ezt megértem, az átszállást azt mi sem szeretjük, mi is mindig directben megyünk mindenhová, ahova csak lehetséges. Vagy ha megoldható, akkor inkább autóval, mint pl. most májusban majd Provence-be, igaz így sokkal hosszabb lesz, de legalább nem kell kocsit bérelnünk és megússzuk a repülést is, mert nem rajongunk érte. Viszont itt Angliában szerencsére nagyon jó árban vannak a reptéri parkolók.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről