2012. december 23., vasárnap

Adventkor Bécsben 9. - Prater, UNO City

Mint ahogy az előző éjjel is, most is nagyon jól alszunk. Ugyanakkor kelünk fel és megyünk reggelizni, majd összepakolunk és kicheckolunk. A bőröndöt ismét leadjuk a megőrző helyiségbe és nekivágunk utoljára a városnak. Örvendezünk, hogy nem nagyon fúj a szél és szikrázó napsütés van. 

a szállodánk
Elmetrózunk a Praterhez és mennénk egy kört az órisákerékkel, de 9 Euro fejenként egy kicsit sok, tudni kell egy utazás alatt is, hogy min spóroljon az ember is min ne, hogy a következő utazásra is maradjon. ;-) A környék különben sem valami nagyon szép, hogy megérné fentről látni. Még megyünk egy kört a kihalt, szinte már horrorfilm-hangulatú üres Prater-városban és megnézegetjük a sok nem működő szerkentyűt.


Ezután továbbmegyünk az UNO-City felé. Itt már voltam a barátaimmal 2002-ben és akkor könnyedén megtaláltuk a Duna-toronyhoz vezető utat is. Most ezt sehogy sem találjuk, illetve az ENSZ-épületek területén nem szabad átmenni és meg kellene kerülni nagy ívben az egészet. Sajnos mégsincs szélmentes nap, sőt, ismét borotvaéles és így nincs kedvünk ennyit kint mászkálni.
Inkább visszaszállunk a földalattiba, ami itt éppenséggel földfelettinek nevezhető :-) és elmegyünk a Duna-szigetig (Donauinsel), ahol kiszállunk és kicsit körülnézünk, de itt sem sok érdekesség van. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése