2012. december 14., péntek

Megjöttünk Bécsből

Mielőtt belefognék a hosszabb mesélésbe, egy mini összefoglalóval indítanám a beszámolóm. 

A repülőút (az Air Berlinnél foglalva 79,- Euro/fő, kivitelezve a FlyNikivel) a vártakkal szemben igazán egy pozitív meglepetés volt. 

Bécs. Már sokszor voltam Bécsben, mindig is szerettem és ezúttal sem okozott semmilyen csalódást. Egy lüktető, csodaszép város, régi korok hangulatával ötvözve. Nagyon szerettünk a régi villamosokkal utazni. 


A karácsonyi vásárok nem voltak sokkal különbek, mint bárhol máshol, talán csak annyiban, hogy olyan sok van belőlük. Nekünk a legjobban a Rathausplatz-on tetszett. 

Christkindlmarkt a Rathausplatz-on

Sok tipikus ételt nem próbáltunk ki, jobban mondva egyet sem. A Sacher torta iszonyat drága volt. Mozartgolyókból vettünk ajándékba párat.

A várost megszállták ezidőtájt az orosz és magyar turisták. 

A szállodánk nagyon jó volt, majd írok róla bővebben a beszámolómban. 

Borzalmasan hideg volt, kb. -3 fok, de erős széllel. A szél miatt sokkal hidegebbnek érzi az ember az egészet és néha azt hittük, mindjárt leborotválja a jeges szél az arcunkról a bőrt. Ez nagyon kellemetlen volt és a szél volt az egyetlen negatív dolog, amit említeni tudok.  Nem nyavalyogtunk, kemények voltunk és napi 7 és 9 órányi időt töltöttünk el (apróbb megszakításokkal) a szabadban. Az első két napon zokszó nélkül tűrtünk mindent, de a harmadik napon már csak fáztunk és örültünk, ha egy kicsit valahova bemehettünk.

 Belvedere kastély

A fényképezés legtöbbször igazi kínokat jelentett, a fényképezőgép állandó táskából ki- és be operálása, kesztyű fel- és lehúzigálása és az ujjaim vérvörösig való lefagyása nagyon undorító egy állapot volt. De mint ahogy a fényképezőgép, úgy magam is, túléltük a megpróbáltatásokat. 

1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről