2012. december 3., hétfő

Tudjátok, hogy...? - Ehető pálma Mauritiuson

Tegnap a mauritiusi fotónkat nézegettem és szembetűntek az alábbi fotók és eszembe jutott ez a már elfeledett történet. A sziget sok része nevezetesen nem azért van tele e gyönyörű pálmákból álló ültetvényekkel, mert a táj szépségét akarják ezzel növelni, hanem mert eme pálmák  "szívét" (Coeur de Palmiste) a gazdag turisták megeszik! 
Előbb éveken át nevelik ezeket a kis pálmákat, majd kivágják, megfosztják leveleiktől és kibelezik a törzsüket, amiben egy kb. 20-30 cm hosszúkás fehér belső (a szív) rejtőzik (és ami állítólag totálisan ízelten), majd ebből egy saláta készül, amit "milliomos salátának" becéznek a helybéliek, mert az erre vágyó turistáknak bizony 25-30 Eurot ki kell adniuk egy adag ilyen étekért, ami nagy luxusnak számít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről