2012. december 22., szombat

Adventkor Bécsben 8. - Este a belvárosban

Csalódottan és éhesen metrózunk vissza a belvárosba. A hidegből már elegünk van. Célirányosan a Kärtner Straße-ba megyünk, ahol előzőleg három Nordsee éttermet is láttunk. A legnagyobbikba ülünk be és rendes, meleg ételt rendelünk. A két halszelethez csak egy-egy kanálnyi köretet adnak. A müncheni Nordsee-ben ettől bőkezűbbek. Olyan éhesek vagyunk, hogy nem lakunk jól az amúgy finom adagunkkal és utána még mindketten eszünk egy  Bismarck-heringes szendvicset.Még mászkálunk itt a városmagban és végül bevásárolunk pár sört egy Billa üzletben estére.

Itt még egy kicsit sétálgatunk, majd villamosra ülünk és a Városháza teréhez utazunk. Ez a legszebb karácsonyi vásár és az esti fényekkel még sokkal szebb, mint nappal. A vásárokat igazából este lepi el a vibráló embertömeg, hogy moccanni is alig lehet, rengeteg a külföldi turista és a leggyakrabban hallott szó orosz és magyar. A park fái is fel vannak díszítve, minden fán másfajta dekoráció van, nagyon szép, de már nem bírjuk a sok fázást sokáig. Itt iszom egy borzalmas rumos teát. :-)


Sok esti fotó nem olyan lett, mint amilyennek kellene lennie, de egy idő után már nem érdekelt, hogy jók lesznek-e, a légyeg az volt, hogy ne fagyjanak le az ujjaim, így már le sem vettem a vastag kesztyűt és be sem állítottam semmit. Automata móduszban nyomtam, már amikor sikerült a vastag kesztyűvel kitaperolni, hogy egyáltalán hol van a kioldó gomb és egy kézzel tartottam a gépet az emberek feje fölé, így a fények elmosódnak a legtöbbnél. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről