2012. december 16., vasárnap

Adventkor Bécsben 2. - A Karlsplatz környékén

12 óra körül lépünk ki a hotel meleg előteréből a jéghideg utcára és szomorúan konstatáljuk, hogy elkezdett esni a hó is, hogy szinte borotvál a szél és baromi hideg van. 
Természetesen számoltunk azzal, hogy decemberben Bécsben nem nyári meleg fog fogadni, de azért reménykedtünk, hogy a hóesés és a szél legalább megkímélnek. Minden esetre nem aggódunk, fel vagyunk öltözve rendesen, vastag zoknik, sál, sapka, kesztyük nem hiányoznak. 
Csak a szállodánk utcáján, majd a Duna-csatorna egyik hídján kell átmenni (max. 6-7 perc) és máris ott állunk egy utcasarkon, ahol két metróvonal és több villamos és keresztezik egymást. Nem terveztük meg előre a napjainkat, spontán idulunk neki a városnak, azt fogjuk mindig csinálni, amihez éppen kedvünk van. Előbb az 1-es villamosra szállunk fel, majd 2-3 megálló után átszállunk a 2-esre, ami a Körúton jár. Az Operánál szállunk le. 

Ez a fotó bizonyítja, hogy hóesésben a legjobb szándékkal sem lehetséges jól fotózni, mert a hópelyhek mindent elhomályosítanak.  

Opera

Minden megállóban van egy ilyen mérleg - vicces.

Így esik a hó. 

Az Operától a Karlsplatz irányába indulunk el, ahol eme régi és szecessziós stílusú állomásházak találhatóakVillamosmegálló karácsonyi díszben. 


és innen egy kis kitérőt teszünk a Szecesszió Házához, ami nekem a tetején lévő cicomás aranygolyó miatt mindig is nagyon tetszett (nem beszélve a hatalmas, görögmintás virágcserepekről). Itt már nagyon erősen havazik és a fotózás szinte lehetetlen, mert a hópelyhek rászállnak az objektív üvegére és bevizezik, foltokat hagynak. Itt már megéhezünk és szívünk szerint bemennénk a Nordsee-be, de van két szendvicsünk otthonról, amiket reggel pakoltam és előbb azt kell megenni. Azok már szinte megfagytak a hátizsákban, nem csak az ujjaink, hanem a fogaink is szétfagynak, míg megesszük őket. 

Fotó 2003 szeptemberéből

Ezután a Károly templomhoz megyünk, ahol az első karácsonyi piacba botlunk. Ez a vásár nem olyan nagy és nem is találom érdekesnek. Pár kép után elindulunk innen a Belvedere kastályhoz, ami nincs messze. Itt egyre gyilkosabb lesz az idő, elfeketedik az ég, és hóvihar van. De nem fázunk, eddig jól bírjuk a kiképzést. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről