2013. augusztus 10., szombat

Szardínia - Strandnapok: Tuerredda és Chia

2013. július 5. 


10-ig alszunk és délig elvacakolunk, majd a délutánt a Tuerredda strandon töltjük. A parkolásért 7 Eurót fizetünk! Egészen 18 óráig maradunk és szerencsénkre, ma nem olyan erős a szél. Megcsíp sajnos egy bögöly, amire extrám allergiás vagyok. 
Már érződik a hétvége, ugyanis hétvégén kirajzanak ezekre a strandokra a cagliariak és dugig megtelnek a partok. Vacsorára ismét sült karajt, krumplival és salátával eszünk. A salátát mindig M. készíti el. 

Flamingók Chiánál az egyik sóstóban: 

Tuerredda


vacsora:


A bögölycsípésem. Első este addig duzzadt, míg a hossza elérte a fél literes sörösdoboz méretét, amivel később jegeltem. 

itt még csak ujjnyi

egy wc-papír szelet 13 cm hosszú2013. július 6.

Fél 10-ig alszunk, élvezzük ezt a sok lustálkodást. Elmegyünk kenyérért Pulába, ebédelünk hideget és a nagy Chia strandra megyünk, ahol két nappal korábban olyan szélvihar volt. Ma dugug tömve van a két nappal ezelőtt üres part. A fővárosiak elözönlöttek mindent. Nagy családok, baráti társaságok vannak egy-egy kupacban, több napernyővel, kis összecsukható napágyakkal, kempingszékekkel, hűtőtáskákkal, asztallal, székekkel, sok étellel és sörrel. Csak a napon aszalódnak, mindegyik csak a víz széléig megy és meglocskolja magát egy kicsit, de a tengerbe nem mennek be. Iszonyú hőség van, nem tudom, hogy bírják. 
Ma megspóroltunk 4 Eurót, mert találtunk egy kicsit kintebb eső parkolót, 3 Euróért, ahonnan pár száz métert megyünk a strandig, míg közvetlenül a strandnál 7 Euro lett volna. 
Amúgy borzalmas árak vannak itt, ezen a strandon, a strandbár előtt két napágy és egy ernyő 28 Euróba kerül, délután 4-től "csak" 20 Euróba. 
17:30-ig maradunk. A víz is egész kellemes már. 

Zuhanyzunk, szárított sonkával töltött raviolit főzök, tejszínes parmezános szósszal, majd pakolászok a holnapi továbbálláshoz. 

Kedvenc balkonlakóink, a gekkók mellett mindig előkerül ez az undok kis béka is, aki ránk köp, sőt ránk is sz@rik a falról: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése