2013. augusztus 10., szombat

Szardínia - Strandnapok: Tuerredda és Chia

2013. július 5. 


10-ig alszunk és délig elvacakolunk, majd a délutánt a Tuerredda strandon töltjük. A parkolásért 7 Eurót fizetünk! Egészen 18 óráig maradunk és szerencsénkre, ma nem olyan erős a szél. Megcsíp sajnos egy bögöly, amire extrám allergiás vagyok. 
Már érződik a hétvége, ugyanis hétvégén kirajzanak ezekre a strandokra a cagliariak és dugig megtelnek a partok. Vacsorára ismét sült karajt, krumplival és salátával eszünk. A salátát mindig M. készíti el. 

Flamingók Chiánál az egyik sóstóban: 





Tuerredda






vacsora:


A bögölycsípésem. Első este addig duzzadt, míg a hossza elérte a fél literes sörösdoboz méretét, amivel később jegeltem. 

itt még csak ujjnyi

egy wc-papír szelet 13 cm hosszú



2013. július 6.

Fél 10-ig alszunk, élvezzük ezt a sok lustálkodást. Elmegyünk kenyérért Pulába, ebédelünk hideget és a nagy Chia strandra megyünk, ahol két nappal korábban olyan szélvihar volt. Ma dugug tömve van a két nappal ezelőtt üres part. A fővárosiak elözönlöttek mindent. Nagy családok, baráti társaságok vannak egy-egy kupacban, több napernyővel, kis összecsukható napágyakkal, kempingszékekkel, hűtőtáskákkal, asztallal, székekkel, sok étellel és sörrel. Csak a napon aszalódnak, mindegyik csak a víz széléig megy és meglocskolja magát egy kicsit, de a tengerbe nem mennek be. Iszonyú hőség van, nem tudom, hogy bírják. 
Ma megspóroltunk 4 Eurót, mert találtunk egy kicsit kintebb eső parkolót, 3 Euróért, ahonnan pár száz métert megyünk a strandig, míg közvetlenül a strandnál 7 Euro lett volna. 
Amúgy borzalmas árak vannak itt, ezen a strandon, a strandbár előtt két napágy és egy ernyő 28 Euróba kerül, délután 4-től "csak" 20 Euróba. 
17:30-ig maradunk. A víz is egész kellemes már. 

Zuhanyzunk, szárított sonkával töltött raviolit főzök, tejszínes parmezános szósszal, majd pakolászok a holnapi továbbálláshoz. 





Kedvenc balkonlakóink, a gekkók mellett mindig előkerül ez az undok kis béka is, aki ránk köp, sőt ránk is sz@rik a falról: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről