2015. június 22., hétfő

A schwetzingei kastélypark állatvilága

Ezzel véget is ért ez az elég hosszúra sikeredett baden-württenbergi sorozatom. Jobban mondva, még van egy rész, ami már nem is annyira utazási, mint fotózási jellegű, de azért még szeretném ezt is idebiggyeszteni, főleg, mert a schwetzingeni kastélyos résznél megígértem, hogy jönnek még állatos képek. 

nílusi vadlibacsalád: 


feltehetőleg egy "albínó" pézsmapocok gyerek: 







ismét a nílusi vadlibák:




és egy egyáltalán nem félős nutria:














gólya:


kormorán:




kormorán és szürke gém:


"rocker-punker" szárcsagyerekek :-) :








páva:



Hát ennyi. Most egy hosszabb szünet következik, hiszen hamarosan utazunk Izlandra és addig már nincs miről beszámoljak, utána lesz bőven, de arra ugye bár még várnotok kell. 

2 megjegyzés:

  1. A fekete vizimadarak fehér folttal a fejükön, ahol a fiókák csúnyás vörös fejjel azok a szárcsák. Éles kiáltásukról ismered meg őket a vízpartokon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, tudom.:-) Németül én csak "Schreihals"-nak hívom, mert folyton rikácsol.
      Amúgy nem tartom érdekes, vagy fotogén madárnak, de a kicsinyeit most láttam az éltben először, azok érdekesek voltak.

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről