2015. június 14., vasárnap

Bretten és Maulbronn

Eluralkodott rajtunk az álmosság és valahol egy kávéra, fagyira vágytunk, így megálltunk Brettenben, ahol szintén szép favázas házak vannak. Egy cukrászdánál ittunk kávét és ettünk fagyit, majd új energiával telve indultunk tovább, mert a mai felfedezőútunknak volt még pár állomása. 
Nem szándékosan, hanem mert másfelé mentünk, mint terveztük, lyukadtunk ki Maulbronnban, ahol egy cisztercita apátság található. Gondoltuk, megnézzük. Arra nem számítottunk, hogy az apátságot egy városfal öleli körbe és ezen belül visszacseppenünk a középkorba. Csodálatos épületeket láttunk itt is és a középkori hangulat engem megint magával ragadott. Annyira tetszett minden és annyira jó volt itt lenni, hogy alig volt kedvem továbbindulni. Meg ezek a helyek nem annyira ismertek és nincsenek még ellepve tömegekkel, így sokkal jobban be lehet szippantani ezt az atmoszférát. 
A városfalon végigsétálva egy tóhoz lehet eljutni, amin csónakázni lehet, vagy éppen fürdeni benne. És a város és a fal közötti rész (várárok szerű) pedig meg volt művelve, a kolostor kis zöldséges kertje volt.

Nekem annyira tetszett ez a város és egészében a mai nap is, hogy totálisan extázisban voltam, azaz egy földüntúli boldogságmámorban úsztam. :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről