2016. augusztus 19., péntek

Görögország 2016 - Búcsú Lefkadatól, Meteórák

Brutál a 7 órai kelés a kellemes lustis napok után és mert megszoktuk, hogy éjjel nagyon soká fent vagyunk, átálltunk egy másik ritmusra. Fél 9-kor hagyjuk el a szállást és 13 órakor érkezünk a Meteórákhoz. Ismét nagyon szép tájakon haladunk. Az út végtelen hosszúnak tűnik. A Meteóráknál forróság és tömeg fogad. A Varlam és a Metemorfosis kolostorba megyünk be, mindegyikben 3 Euro a belépő fejenként. Igazából nem a kolostorok nyűgöznek le, hanem a táj, ezek a bizarr sziklaformák. Én már jártam itt 20 éve, de párom nem, neki új minden és nagyon tetszik neki. 
17 óra körül eszünk egy gíroszt Kalambakaban és utána már nagyon fáradtak vagyunk, alig bírjuk a hosszú utat Neos Pantelemonasig. 19 óra után érkezünk a szállásunkhoz, amelynek egy német-holland pár a tulajdonosa, akik nagyon kedvesen fogadnak. Az Irida Hotel egyszerűen berendezett, de csodás nagy kerttel, medencével és rálátással a tengerre rendelkezik. Éhesek vagyunk és hulla fáradtak, annyira, hogy nincs erőnk elmenni autóval egyik közeli parti üdülőhelyre sem már vacsorázni. Megisszuk a maradék két sörünket és fekszünk is le aludni.
2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagy élvezettel olvastam élménybeszámolódat és gratulálok a csodálatos fotókért is! Igazán jól szervezett, irigylésre méltó nyaralás volt számomra. Köszönöm az élményt! Üdv, Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett.
    üdv, Andi

    VálaszTörlés