2016. augusztus 3., szerda

Görögország 2016 - Utazás Lefkadara

10 órakor indulunk Pargaból Lefkadara. Szándékosan nagyon lassan megyünk és sokat nézelődünk, mert csak 14 órától lehet elfoglalni az apartmant és nem akarunk valahol a napon aszalódva az autónál várakozni. Tulajdonképpen az egész Pargatól Prevezáig terjedő partvonal álomstrandokkal van tele, melyek vize valami hihetetlenül áttetsző, és vannak olyan kis nagyon apró, pár házból álló települések is, amik nagyon tetszenek, mint pl. Ligia, ahol el tudnánk képzelni egy következő nyaralást. Végig a part mentén megyünk, alsóbb rendű utakon, így aztán el is szalad az idő. 

Parga - Vasiliki távolság 122 km

Gyönyörű tenger Loutsanál:

 

 

Csodás öblöcskék Ligia környékén:


Prevezánál egy tenger alatti alagút vezet át egy öböl alatt és itt 3 Euró díjat kell fizetni érte. Máris közeledünk Lefkadahoz, furcsa érzésekkel és kíváncsisággal, vajon fog-e annyira tetszeni, mint Parga, vajon mi vár ránk? Hamar megszokjuk, ami tetszik és utána nem olyan szívesen változtatunk. 

Átautózva Lefkada fővárosán elhaladunk az ajánlott Daltons étterem előtt is, majd a dél felé kivezető útnál megtaláljuk a L-t, ahol ismét egy hétre való mindent besvásárolunk, ismét 47 Euróért.  


13 óra körül érkezünk Nidribe, és mivel még most is húzni akarjuk az időt, meg pokolian éhesek vagyunk, megállunk egy lehetséges helyen a főutcán (ahol este 19 óra után nem lehet kocsival közlekedni, mert sétáló utcává válik). A Daltonst keressük, de nem találjuk, ekkor még nem tudjuk, hogy nem a főutcán van. Megakad a szemem egy igen pici éttermen, ami valamiért nagyon szimpatikus és oda ülünk be. M. a szokásos pita gíroszát eszi, én meg nem akarok csak ezen élni két héten át, így egy musszakát eszem. Csak sokkal később, amikor már megyünk el, nézem meg, hogy mi is a felirata a helynek és Bardisnak hívják. Micsoda fura véletlen, hiszen ezt az éttermet ajánlotta Kónyu a hellasz.hu fórumából tudatlanul is ide kerülünk. :-) A musszaka finom, nekem így déli nagy éhségre egy kicsit kicsi az adag. 

Ezután már végre a szállásunk felé vehetjük az irányt, ami Vasilikiben van. Fél 3-ra érünk oda és a ház alsó szintjén lakó tulaj néni fogad. A szoba teljesen újonnan épített, modern bútorokkal, minden szép és ízléses, a hely kicsit szűkös, nagy erkély van, szép zöld hátsó részekre néz. Kérdi, hogy kérünk-e egy kávét. M. rávágja, hogy frappét kérünk. Utána látjuk biciklire pattanni és egy doboz tejjel visszatérni. Igazán kedves fogadtatás. A frappét az erkélyen fogyasszuk el, majd utána felhurcolkodunk és kipakolunk. Mindenképpen egy csobbanásra, vízre, felüdülésre vágyunk, így lemegyünk Vasiliki strandjára. 

Ez nagy köves, a vize felkavart zöldes, koszos és az alja pedig iszapos. Pontosan a kikötő mellett van ez, a kikötőt pedig nagyobbítják, és markoló gépek vannak itt, meg minden, így emiatt lehet ilyen, de ha az öböl másik felébe, Ponti Beach felé nézünk, ott szebbnek tűnik a part. 
Itt csak 10 napágy van, ezek már foglaltak. Mivel az öklömnél is nagyobb kövekre nem tudunk letelepedni sehova sem, meg árnyák sincs és viharos a szél, ezért ahogy kijövünk és megszárítkozunk, megyünk is vissza az apartmanba. 


Zuhanyozunk és eszünk görög salátát, majd később, mikor már kezd lemenni a nap és nincs olyan hőség, elmegyünk a kikötő felé a kis faluközpontba. Az oda vezető utca nagyon hangulatos, tele van árusokkal, szép házakkal, bougainvilleákkal, meg a kikötő maga is, sok kis színes bárka, az egész mentén az éttermek szépen terített asztalai. Hangulatos hely. Tetszik ez a Vasiliki és örülünk, hogy ide jöttünk és nem Nidribe, ami nekünk már túlságosan hisztérikus turistagyár. A nyugodtabb helyeket szeretjük. 
Késő ese, mikor hazaérünk, még dinnyét eszünk, amit a L-ben vettünk. Nagyon jól esik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről