2016. augusztus 1., hétfő

Görögország 2016 - Pargatól délre eső partok

A mai napon tovább alszunk és lusták vagyunk bármihez is, majdnem dél lesz már mire elindulunk a Pargatól délre eső strandok felderítésére. Megnézzük Lichnost a másik oldaláról is, tetszik is, de nem akarunk itt leragadni, anélkül, hogy tudnánk, vannak-e még sokkal szebb strandok. 

szállásunk:



A Parga városában lévő kis strand, a főútról nézve:



Lichnos:



 

Azután jön egy strand, aminek a nevét nem tudtam kinyomozni, de a Lichnos után pár km-nel az első olyan lehetőség, ahol Paralia/Beach felirat van egy táblán. Keskeny parttal rendelkező, zöld vizű öböl. Kevés a parkoló. 



Utána Ammoudia jön. Az északról ide levezető utat újjáépítik, így előbb meg kell kerülni az öböl mögtt fekvő egész nagy mocsaras területet és a déli oldal felül tudunk odajutni. Pici és elég lepukkadt hangulatot árasztó üdülőfalu van a strand mögött. Hatalmas parkoló van a strandnál, lassan mélyülő, gyönyörű színű víz, finomhomokos strand és tumultus van itt. Nem fog meg. 




Mielőtt továbbindulnánk, keresünk egy gíroszost, ahol az utóbbi évek legrosszabb gíroszát esszük, szinte a felét kiköpködjük a húsnak, mert annyira marcangos, porcos, rágós. 

Később lesz egy leágazás, ahol az Acheron folyó felé megy a másik út és két település között egy hosszan elnyúló út pedig több szép strandhoz vezet ki. Első letérési lehetőség Alonaki, majd egy másik strand és az út végén az Ormos Odyssea öböl. A másodiknál igen szép az öböl, de tele van vizifűvel, az egész part is vizifűhegyekből áll, ami általában büdös és tele van homoki bolhákkal, ezért ez a strand engem nem vonz.




Ormos Odyssea:




Végül az Alonakin maradunk. Egy rossz földút vezet oda, egy nagy parkolóhoz. Meredek, lépcsős ösvényen lehet lemenni a szép öbölhöz. Vize zöldes, sok szikla áttetszik a víz alatt, és az öböl szájában egy sziklasziget van, ahova simán oda lehet úszni. Ott rengeteg vállalkozó szellemű fiatal ugrik be a magas sziklákról a vízbe. Az egész öböl nagyon szép. Egy pici bár is van hozzá. 

  

 

14-től 18:30-ig maradunk itt. Délután csak jönnek és jönnek az újabb emberek, míg pukkadásig megtelik a strand. Többször átúszunk a szigethez, amúgy meg szinte csak a vízben tudjuk elviselni a hőséget. Hozunk frappét is a bárból. 




Ma Pargaba megyünk vacsorázni és a Filippas utcájának, ha a főút felöl jövünk befelé az elején, az első, balkéz felé eső étterembe megyünk, ami kockásterítős, görögös hagulatú, a kiírt ételek is tetszenek. Ma van a foci VB döntője, így minél később lesz, annál több ember jön. Az étel finom, az árak normálisak. 23 órára érünk haza. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről