2016. augusztus 11., csütörtök

Görögország 2016 - Lefkada: Szigetkörutazás (2. rész) 


 

 
Lefkada város nem igen fog meg, semmi érdekeset vagy különösebben szépet nem találunk benne. A jachtkikötőben iszunk egy frappét és utána körbeautózunk a lagúna körül. Már jó késő van, amikor megnézünk egy kolostort a főváros és Agia Nikitas között, majd a nyugati part mentén autózunk visszafelé. Most is felkavart a tenger, olyan, amilyennek nem tetszik. Egy hamar nem is fog leülepedni, így a következő napokra ki kell találni valami más megoldást a strandolásra. Milos Beach:

Agios Nikitas:Este 8 után érünk a Cap Dukatohoz, ahol naplementét szerettünk volnanézni, de éppen, amikor elkezd lebukni a nap, belezuhan egy felhősávba, így a naplementéből semmi sem látszik. Ettől függetlenül a világítótoronytól belátható partok csodálatosak.Kicsit kínlódunk a szerpentineken, a rossz minőségű utakon a nyugati oldalon a sötátben, elég rossz a kocsi lámpája. 22:15-re érünk haza. Rettentően éhesek vagyunk és hatalmas nagy görög salátát készítek. Este hűvös a szél, el kel a hosszú nadrág is. Még jó sokáig ülünk kint az erkélyen.  

ez a kép még egy előző napi saliról készült

3 megjegyzés:

 1. Álomszép helyeken jártatok! Csodálatos képeket készítettél ismét. Gratulálok! Remélem, én is megtalálom majd az utazni szerető páromat, akivel hasonló jellegű utakat is szervezhetünk, és nem csak a csoportos utak várnak rám. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia. ezt a naplementet pontosan hol néztétek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, a Cap Kucato világítótornyánál. Fentebb írtam a szövegben is.

   Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről