2016. augusztus 2., kedd

Görögország 2016 - Acheron folyó és Karavostasi strand

Ma is tovább alszunk, mert a nagy hőségben már nem igen van kedvünk sok mindent csinálni, leginkább csak a vízben lenni. Végül az Acheron folyóhoz megyünk, aminek forrássai és a több forrásból összeállt folyója, kb. csak 25 km-re vannak tőlünk. 
A parkolóban lerohamoznak programszervezők, hogy lovagoljunk, raftingoljunk, vagy canopyzzunk, meg minden hülyeség. 

útközben gólyafészket látunk


A víznek gyönyörű szép színe van. Elindulunk a folyó mentén a szűk szurdok felé, amin keresztül folyik a folyó. Egy idő után már csak a vízben lehet továbbmenni felfelé, ami számunkra lehetetlen. Hoztuk a szörfcipőket, nem ez a gond, hanem, hogy a víz szerintem max. 8 fokos lehet, fél perc múlva már nagyon fáj a lábunk és görcsöt is kap. Lehetetlen nekünk ekkora távot a vízben gyalogolni. Sokaknak meg sem kottyan, mások még fürdenek is benne. Nem tudom, hogy bírják ki. Oké, hogy én érzékenyebb vagyok, de azért párom nem olyan puhány, de ez még neki is sok. Így aztán innen máris fordulunk vissza. 

A délutánt strandolással akarjuk eltölteni és a Karavostasi strandra megyünk, ami nekem tetszett. Itt bérelünk 5 Euróért napágyszetet és későig maradunk. Nagyon klassz világoskék átlátszó a víz. 


 

Hazafelé a Filippába megyünk enni, hatalmas gírosztálat görög salátaágyon eszünk. Utána már otthon maradunk és én pakolászok, mert holnap utazunk tovább Lefkadara. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről