2012. február 15., szerda

Tanzánia - Zanzibár/Stone Town 2. rész

Csodálatosak a házak, a faragott fakapuk, az utcák hétköznapi emberei, a bazárok is mind, élvezzük az itteni hangulatot. Aztán kiérünk a tengerpartra, itt is megnézünk még néhány épületet, látjuk a kikötőt és a homokos partra kifutó hatalmas komphajót, ami mellett helybéli gyerekek ugrándoznak a hullámokban. Majd ismét szűk utcácskákban bandukolunk, míg elérjük Freddy Mercury szülőházát, amit azóta újjáépítettek és teljesen másképp néz ki, mint régen.
Freddy Mercury háza előtt
Ezzel szemben van egy két szintes, hatalmas nagy szuvenírüzlet, ahol mindent lehet kapni, amire csak egy turistának szüksége lehet. Itt veszem meg a zebrás hűtőmágnest, az egész utazás során keresett Kilimanjaro-s fekete teát, képeslapokat és bélyeget és afrikai zenés cd-t. Egész délután olyan rekkenő meleg volt, hogy simán megsaccoljuk a 45 fokot is! Elrepül az idő, és sietnünk kell, hogy odaérjünk (és helyünk is legyen) az Afrika Házban a naplementét nézni. Ez egy keleties teaház, bárnak kialakított hatalmas nyitott erkélyéről tekinthető meg. Előttünk az Indiai-óceán és a lemenő nap. Az utazás legdrágább (4 USD) Serengeti sörét döntve magunkba nézzük végig a szokványosnakis mondható naplementét.Itt szerencsére normális wc-k vannak, ahol a sör után kétszer is borzasztóan rám jön a hasmenés. 7 órakor indulunk haza és borzasztó forgatag van az utcákon, alig tudunk haladni és nagyon hosszúnak tűnik az út hazafelé. Én ki vagyok ütve, bóbiskolok, a többiek beszélgetnek. Fél 9-re érünk haza és azonnal a vacsorához megyünk. Nagyon fáradt vagyok. Ma hamar lefekszünk és nagyon jól alszom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről