2012. február 20., hétfő

Tanzánia - Zanzibár/Utolsó nap

Január 27.

Az utolsó napunk. Nagyon fáj, hogy vége, hogy el kell menni, innen, a Paradicsomból és az még jobban, hogy a melegből a hidegbe. 
Ma majdnem 9-ig alszunk és reggeli után szinte az egész napot a medencénél töltjük. Kétszer bemegyünk a tengerbe is. Egyszer délelőtt, M. snorklizni megy, én pedig a fényképezőgéppel indulok neki a lagúnának, de egy helyen nem jutok át a mély kék sávon. Másodjára ebéd után megyünk ki. Akkor teljesen kilátszik a nagy fehér homokpad, de előtte van az a mély kék folyó szerű csík, amiben iszonyatos erős az áramlat és nem ér le az ember lába. Itt átúszunk és a homokpad maga a csoda. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ide áthozni a fényképezőgépet. A színek leírhatatlanok. Itt sikerül belelépni nekem és M-nek meg belenyúlni kézzel tengeri sünbe, plussz szétvágni a tenyerem korallal, plussz a lábamba beletörni egy koralldarabkát. Így teli sérülésekkel, és kisebb fájdalmakkal térünk vissza a medencéhez. Annyit le kell még írjak, hogy amikor a homokpadon vagyunk (egy focipályányi hófehér bucka), látjuk, hogy kezdődik a dagály. A homokpad széleit iszonyatos sebességgel kezdi bekebelezni a tenger. Visszasietünk a kék csatornához és átúszunk rajta, de az áramlat már olyan erős, hogy elsodor és nem a szemközti homokpadra, hanem egy elhalt koralltömb fölé jutunk, ahol küzdeni kell minden pillanatért, hogy ne érjen hozzá a hasunk a szúrós cucchoz. Ráadásul tele van sünökkel is. Itt sérülünk meg. 









Az ott a homokpad és előtte a mély vizű, erős sodrású csatorna.







17 óra körül felmegyünk a szobába, összepakolni, készülődni. Ma este is a „maszáj faluban” lesz a vacsora és előre örülök, hogy bepótolhatom a hétfőn elmaradt maszájos fotóimat, de hatalmasat csalódok, mert ma nem maszáj est van, hanem táncos, másik program. Finomak a grillezett kaják, jól beeszünk és utána még egy órát beszélgetünk J-vel és M-el a bárban (a német-francia pár) és végül majdnem 23 óra lesz, mire a szobánkba érünk. Egy óra hosszára tudunk lefeküdni, mert éjjel 2-re jön értünk Aisha férje, hogy elvigyen a reptérre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről