2018. október 22., hétfő

Dürrnstein in der Wachau

A reggelinél a család egy fiatalabb hölygtagja fogad, nagyon kedves és M. kap egy egész termoszkanna kávét, én meg egy egész kanna nagyon finom fekete teát. Az ételekben nagy a választék, mivel én főleg sajtot reggelizem, nagyon megörülök a sokféle sajtnak, de van elég felvágott, sokféle zsemle, kenyér, házi lekvárok, joghurt és müzli is. Isteni a reggeli és nagyon hangulatos a reggeliző hely.



Miután összepakolunk, fizetünk és kijelentkezünk, pár kilométert visszaautózunk Dürrnstein felé.  

Dürrnsteinra tegnap már nem jutott idő, mert kezdett  már beesteledni, amikor ott átautóztunk, ezért úgy döntöttönk, hogy ide másnap reggel térünk vissza. A városkán egy alagút megy át és ennek egyik végénél van egy nagyobb fizetős parkoló, itt állunk meg. A parton elhaladunk a kirándulóhajók egyik kiidnulópontja mellett, pont fél óra múlva indulna az, amelyik több, mint 6 órás oda-vissza. Milyen kár, hogy nem tudunk menni.

Azután egy alagútba épített meredek lépcsősoron megyünk fel az óvárosba, ami lenyűgőző. Ahogy felérünk, a szűk és hangulatos utcák azonnal valami mediterrán helyre emlékeztetnek, de sok hasonlóságot érzek Szentendrével is. Viszont ami rémes, hogy mozdulni nem lehet az utcában, annyi turista hömpölyög. Pont kifogtunk pár buszos csoportot, mert egy órával később szinte üresek az utcák. 







Ott szemben, fent az a ház görög stílusban van építve. Azonnal feltűnnek a knossosi oszlopok és a falfestmény. Vajon a tulaj csak görögországrajongó vagy alami más oka lehet ennek a különös épületnek itt egy dunaparti városkában?




Minden irányban szőlők teszik a tájat üde zölddé és hangulatossá. Mi felkapaszkodunk a várromhoz, ahonnan csodás a kilátás minden irányban és sok túraösvény is indul innen.






Hihetetlen 28 fokos hőség van, és október közepét írunk, de bánjuk, hogy nem hoztunk rövidnadrágot. Rendesen meg is izzadunk, mire felkaptatunk a várromig. És mire ismét legyalogolunk, már lejár a parkolásiidőnk, így igyekszünk vissza az autónkhoz.















Dürrnstein lenyűgözött és az egész környék annyi sok kirándulási lehetőséget kínál: hajózás, bociklizés, túrázás, vagy csak az autóval körbekocsikázni, nem beszélve a közeli természetvédelmi területek állatgazdagságáról, ami engem fotózásilag nagyon vonz. Szóval egy pár napos második visszatérés igen esélyes.

6 megjegyzés:

  1. Wow this is such a lovely place,
    I adore the touch of nature. Thank you for these amazing impressions.

    take a look at my BLOG and my INSTAGRAM

    VálaszTörlés
  2. Das ist ja "knuffig" so zur Stadt zu kommen^^ Echt klasse und sieht absolut idyllisch und schön aus.

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
  3. Liebe Andi,
    endlich habe ich es geschafft, mir die bisherigen Teile deines Reiseberichtes anzusehen und mir die Übersetzung durchzulesen. (Ich finde, man versteht die Übersetzungen ganz gut...) Ich glaube, ich habe dir ja schon erzählt, dass wir die Gegend um Dürnstein noch gar nicht kennen, obwohl wir wissen, dass es da sehr schön ist. Wir müssen da unbedingt auch bald einmal hin! Deine Fotos sind sehr verlockend!!!
    Was das Stift Melk betrifft, habe ich dir meinen alten Beitrag herausgesucht (aus dem Jahr 2010, leider noch mit den alten Kameras) - und da durfte man drinnen auf jeden Fall noch fotografieren, schau mal: https://rostrose.blogspot.com/2010/11/sommerruckblick-ii-stift-melk.html
    Und hier siehst du mehr von dem entzückenden Pavillon im Park von Stift Melk: https://rostrose.blogspot.com/2010/10/sommerruckblick.html
    Alles Liebe, Traude
    https://rostrose.blogspot.com/2018/10/eine-woche-im-ausseerland-teil-3.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Interessant, warum auf einmal mannicht mehr fotografieren kann.
      Danke, habe deine Berichte angeschaut.
      Liebe Grüße

      Törlés
  4. Hallo liebe Andi,
    der Frühstücksraum ist einfach, aber ich finde ihn ausreichend.
    Ein schönes Städtchen ist das, könnte mir gut vorstellen dort mal für ein paar Tage Urlaub zu machen.

    Liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés
  5. Nahát! Csodaszép helyre bukkantatok! Nagyon tetszik, azt hiszem felvesszük a bakancslistára! :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről