2018. október 14., vasárnap

Melk

Melk hatalmas kolostora a Wachaunak nevezett alsó-ausztriai Dunakanyarban fekszik és az UNESCO Világörökség része.
Hosszú évek óta évi több alkalommal utazok a Melk mellett fekvő autópályán, ahonnan gigantikusnak hat a kolostorépületegyüttes tömbje. Minden egyes utazáskor arra gondoltam, le kellene térni az autópályáról és meg kellene nézni. Persze, ha az ember közel megy hozzá, lehetetlen lefotózni, így egy képem sem képes azt a látványt visszaadni, amit az ember az autópályáról lát. 

A bencés apátság története a 800-as évekig nyúlik vissza (bővebben róla a wikipedián) és épületegyüttesében a mai napig is egy majdnem 900 tanulót oktató gimnázium működik. A belépő felnőtteknek fejenként 11 Euro. Az apátság belső részeiben nem szabad fényképezni és vezető nélkül csak egy részét lehet önállóan meglátogatni. A belső részeket (mint általában) mi nem találtuk valami érdekesnek, leszámítva a könyvtárat, ami csodaszép volt és nagyon sajnálom, hogy legalább egy képem nincs róla.









Egy kép a könyvtárból, Rostrose barátnőm blogjából (az engedéylével), 2010-ből, akkor még szabad volt bent is fotózni. Itt megnézhettek többet is a blogjában.



A különálló kastélykertnek, ami az apátsághoz tartozik, csak ez az első képeken látható része rendezett, a hátsóbb részek eléggé elhanyagoltak. Az alábbi képen látható épületben kávézó működik.








Miután megnéztünk mindent, lementünk a városba sétálni és körülnézni. Maga Melk nem nagyon érdekes, vagy túl különlegesnek mondható városka. Ha a Duna és egy mellékfolyója, a Melk kiöntenek, bizony az alsó városrészek több méter magas víz alatt is állhatnak.











Melk után a Duna mentén indultunk tovább, erről a következő bejegyzésben mesélek sok képpel. 

7 megjegyzés:

  1. Schaut klasse aus und der Abstecher würde mich sofort reizen.Wobei der Eintrittspreis schon heftig ist. Allerdings imposant und ich denke mal man kann sich länger aufhalten und spazieren gehen. Auch das was du von der Innenstadt zeigst gefällt mir. Danke fürs Mitnehmen.

    Schönen Wochenstart und viele Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Die Eintritte waren überall so hoch, wenn du paar Kloster und Burge anschaust, kanst für zwei Personen schnell 100 Euro loshaben. :-( Fand ich auch heftig.
      Liebe Grüße

      Törlés
    2. Oh ha...also das würde ich mir dann schwer überlegen^^

      Törlés
  2. Hallo liebe Andi,
    sieht auch sehr schön aus.
    Interessant finde ich immer Schlösser, Kloster und Burgen.
    Aber wie Du hier schon bei Nova schreibst, zwei Pers. fast 100 € finde ich ja schon ziemlich heftig.

    Liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés
  3. Ja, überall 8-12 Euro Entritt und ganz viele Burge und Kloster sind dort. Ich glaube mit 100 Euro habe ich zu wenig gesagt, wenn du alle anschauen willst. Aber für manche Sachen gint es Kombiticket, wo du für etwas günstigeren Preis zwei Sachen anschauen kannst. Liebe Grüße

    VálaszTörlés
  4. Szép az apátság, kár, hogy bent nem engednek fényképezni. :-(

    VálaszTörlés
  5. Hallo liebe Andi,

    da habe ich doch glatt verpasst, dass es auf deinem Blog weitergeht, nachdem die Karte von Costa Rica so lange sichtbar war.
    Tolle Bilder zeigst du von Kloster Melk. Besonders die Bibliothek hat es mir angetan. Wunderschön. Jetzt schaue ich mir noch all die anderen Posts an.

    Bis gleich
    Arti

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről