2018. október 28., vasárnap

Dunakanyar, Kisoroszi

Hihetetlen ez az ősz, októbert írunk és még mindig 28 fokig felszökik a hőmérséklet. Mi ilyennek kívánnánk a nyarat és nem 40 fokosnak! 😊

Első magyarországi napunkon a Szentendrei-szigetre látogatunk el, annak északi csücskébe, ahol Kisoroszinál a dunai sziget csücske egy salakos, homos sávban végződik. Ahol végetér az aszfaltút, egy tábla jelzi, hogy a salakos út végénél lévő parkolóban 2.000 Ft-ot kell fizetni a parkolásért és abból 1.500-at le lehet fogyasztani a büfében. Akkor is, azért ez nagyon sok pénz, csak egy parkolásért. Szerencsénkre, valószínűleg ez csak a nyári szezonban érvényes, most nem szednek pénzt. Itt ágazik kettébe a Duna és folyik el a sziget mindkét oldalán, így ez a csücsök egy különleges szép hely és rálátni a Visegrádi várra is.  



















Mivel most erős apály van, széles a sáv és hosszasan lehet sétálni a vízparton. De az ártéri erdő is nagyon hagulatos ágas-bogas. Egy ismerős családot fotózok itt és nagyon elmegy az idő. Mikor elválunk, mi megállunk a falusi csárda kinézetű és hangulatos Rácz vendéglőnél, mely Kisoroszi főutcájában van. Nagyon finom ételek vannak, hatalmas finom limonádéval, normális árakkal, kedves, udvarias pincérekkel. Hangulata van a vendéglőnek, jó döntés volt itt enni. M. egy nagy tányér harcsa-ponty halászlevet eszik, én pedig rántott harcsát, ami isteni finom. 
 




 
 
Jól lakunk és hazafelé még megállunk a rakparton, már teljesen besötétedett és csinálok pár esti képet.




5 megjegyzés:

  1. Das sieht da ja richtig klasse aus...ein Strand an dem man bestimmt auch gerne liegt und es lädt auch zum Spaziergang ein. Finde ich klasse und ein Glück dass ihr keine Parkgebühren mehr zahlen musstet....auch wenn ich nicht weiß wieviel es in Euro wäre ;-) Gebühren können immer ganz schön "reinhauen".

    Toll auch deine Nachtaufnahmen. Die Stimmung ist mit den Lichtern nicht zu toppen.

    Wünsche dir noch einen schönen Sonntag und sende liebe Grüssle rüber

    N☼va

    VálaszTörlés
  2. Liebe Andi,
    oh, das sieht schön aus dort! Jetzt musste ich aber lachen über die Übersetzung - "An unserem ersten ungarischen Tag besuchen wir die Insel Szentendre in der nördlichen Ecke von Kisoros, wo das Ende der Donauinsel in einer schlampigen, homosexuellen Band endet." - kannst du mir bitte vielleicht sagen, was das mit der "schlampigen, homosexuellen Band" TATSÄCHLICH heißen soll?! ;-))) Die Natur sieht dort jedenfalls wundervoll aus - und ganz besonders süß finde ich den Hund, gehört der Freunden oder Familienmitgliedern von euch?
    Herzliche Rostrosengrüße und einen schönen Wechsel in den November,
    die Traude
    https://rostrose.blogspot.com/2018/10/herbst-farben-herbst-outfits-herbst.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Rostrose,
      ich musste mich jetzt gerade totlachen und deshalb warne ich jeden von Übersetzungen, diese Programme übersetzen nicht mal ähnlich, wie es oroginal ist.
      Es heißt : kieseliger, Sandiger Strand" :-) Sandig ist auf ungarisch "homokos" und homokos ist ein Übergangssprache für "Schwulen" oder Homosexuellen.
      Die Familie hat mein Fotoshooting in dem einem Spiel von mir in FB gewonnen. Sie war eine Arbeitskollegin vor mir vor 22 Jahren und wir haben uns nicht leiden können. Interessant von dem Schicksal, daß sie mein Gewinnspiel gewonnen hat, und es war so schön uns wieder zu sehen.
      Liebe Grüße

      Törlés
  3. Nagyon szép! Itt már azért voltak őszi színek! ;-)

    VálaszTörlés
  4. Túlnyomóan itt is zöld még minden, pár sárgásabb fát leszámítva, amik azonban azon az egy színes képen utólag be vannak erősebben színezve. ;-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről