2018. december 17., hétfő

El Hierro - 6. nap, Cala de Tacoron

November 13.

Szőlőprés Los Llanillos főutcájában

Sokáig alszunk és délig otthon vagyunk. Tetszik ez az életmód és mivel a sziget pici, nem kell sietnünk és hajnalban felkelnünk, hogy minden zugát láthassuk, így is bőven elegendő egy délután. A mi oldalunkon ismét felhős, hűvös idő van, így úgy döntünk, hogy a mai program strandolás, a másik oldalon, ahol várhatólag jó időnek kell lennie. Dél után indulunk el az előző napokban felfedezett és strandolásra a legszimpatikusabbnak megítélt Cala de Tacoron öbölbe. Ide több, mint egy órát tart az út és már 14 óra van, mikor megérkezünk. A mai napon sokkal több ember van itt, mint az első alkalommal. De van bőven hely a napozóteraszokon. Viszont árnyékos hely nincs itt. 









Gyönyörű idő van és meleg, a víz kristálytiszta. Leírások szerint 22 fokos szokott lenni novemberben, de nekem hidegebbnek tűnik. Viszont ha már benne van az ember és mozog, megszokja és nagyon jó úszkálni a kristálytiszta nagy kerek temészetes medencében. 

3 óra hosszát maradunk. Kétszer megyünk me a vízbe és nagyon kellemesen érezzük itt magunkat. A hazaút hosszú és fél 7-re érünk haza. A hegyen átvezető úton csak 11 fok van és otthon sincs valami meleg, ma este nem tudunk kint ülni, fázunk. Bent vacsorázunk tőkehalat, majd utána a nappali szobában tévézünk olvasunk. 




És ismét a szemét és műanyag, ami a tengereken úszik. Gondolkozzunk el ezen a grafitti képen, ami egy kanyarban lévő kis kilátóval szemben van egy ház falán. A halász halak helyett csak szemetet fogott ki a tengeren és ezzel a "zsákmánnyal" tér haza. 😔
A világ, amiben élünk, nem vezet jó írányban! Sok ember azt gondolja, a Föld a lakói mindenre találnak megoldást, de ez nem így van. Aki foglalkozik a temészetkárosítás témával, az brutális dolgokkal szembesül. Ezeknek a problémáknak a szemét, a műanyag csak egy kis részét alkotja. De  Föld nem tudja a végtelenségig eltűrni a bántalmakat és elnyelni a szemetet. Valamikor cudar világ jön az emberiségre.  


2 megjegyzés:

  1. Ja, einfach nur schlimm mit all dem Müll und Plastik in unseren Meeren. Gibt hier auf der Insel ja auch alljährliche Sammelaktionen so wie in Puerto im Hafen. Was da schon allein immer rausgefischt wird. Ich werde es nie nachvollziehen können warum Menschen so arglos ihren Müll irgendwo hinschmeissen (egal ob Land oder Wasser). Selbst Kippen gehören nicht weggeworfen^^

    Tolle Bilder hast du wieder mitgebracht. So langsam bekomme ich Lust auf Inselhopping...vielleicht klappt es nächstes Jahr bei uns.

    Wünsche dir noch einen schönen Tag und sende liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
  2. Kristálytiszta a víz! Gyönyörű!!! Nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről