2019. május 12., vasárnap

Costa Rica - 10. rész, Tarcoles River


Március 27.

Screenshot a google maps-ből

6:15-kor kelünk és reggeli után 8-kor el is indulunk. Fél óra elmegy még bankkal, postával és pékséggel, mire a faluból elindulunk. Jó 24 km-et át borzalmas földúlton megyünk, a szél és az előttünk levő autók verik a port, hogy néha látni sem lehet. 20 fok körüli hűvösben hagyjuk el Monteverdét. Már 10 órakor elérjük a Csendes-óceán partját. Amikor kiszállunk, 38 fokos hőség csap meg. (Bár nehéz kölünbséget tenni forró és forró napok között, de így utólag azt gondolom, ezen a napon volt a legkibírhatatlanabb a hőség.)


 
11 óra körül a Tarcoles folyó hídjához érünk. 42 fok van! A hídról a folyóparton henyélő krokodilokat nézünk, utána a szállásra megyünk.












A szoba még nincs kész (Cerro Lodge). Két óra hosszát a medencénél ejtőzünk, jobban mondva a langyos vízben nyakig ácsorogva próbálunk valahogy nem szénné égni, de még a vízben is alig lehet kibírni a hőséget.



Utána megkapjuk a szobát és gyorsan készülődünk és megyünk a Tarcoles folyóhoz, az előre foglalt csónakkirándulásra (a szálláson keresztül foglaltuk, 35 USD fejenként, helyben fizetünk). Csak mi ketten vagyunk a nagy csónakban és szuper a guide, 42 fajta madarat látunk és leguánokat és krokodilt és még sok mást. A 42 fajtát onnan tudjuk, hogy van egy képes leírás, amiben a gueide kipipálja, amiket láttunk és a végén elmondja, hogy olyan fajokat is láttunk, amik a lapon nincsenek rajta és összesen 42-t számolt.
























 

Lassacskán lejjebb megy a nap és csodálatos narancsos fényben világít meg mindent. Gyönyörű a folyót körülvevő táj, néha afrikai tájra emlékeztet. Szuper az egész, nagyon tetszik, a legváltozatosabb kirándulás volt ez és nagyon megérte. Utána Tarcoles faluban eszünk halat, finom. Zuhanyzás után kint ülünk az este 10 órakor is még 37 fokos hőségben.

5 megjegyzés:

  1. Oh was für wunderschöne Bilder! Vor den Krokodilen habe ich irre Respekt. Ich dachte erst das wären Bäume.
    Ich komme von Traude hier rüber und mir gefällt was ich sehe.
    Liebe Grüße Tina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallo Tina, danke für deinen Besuch bei mir.
      Liebe Grüße, Andrea

      Törlés
  2. Nagyon szépeket láttatok!

    VálaszTörlés
  3. Ez tenyleg fantasztikus lehetett!

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről