2019. május 7., kedd

Costa Rica - 8. rész, Rincon de la Vieja, Monteverde

Március 24.

Ma 7-ig alszunk, mondjuk én már 5-kor fent vagyok, miután már este 8-kor lefeküdtünk. Reggeli után megyünk a nemzeti park Santa Maria szektorába. Az ösvény 4 km egy irányba, és nem nagyon érdekes. A végen van a meleg vizes forrás és természetes medencék, de nem fürdünk. Itt eszünk és a visszaút végén látunk majmokat. 












2-kor érünk haza és pici készülődés után megyünk a medencéhez, ahol ismét nagyon kellemes, a vize jéghideg viszont. Utána zuhanyzunk és én pakolászok, majdnem 18 óra van már, mikor elindulunk Guayaboba tankolni és enni. Egy pizzériába eszünk burritot és taccot. Finom és nagy adag és hihetetlen olcsó. Este csodálatos csillagos az ég. 



Március 25. 

Screenshot a google maps-ből
6:20-kor kelünk és 8:20-kor elindulunk Monteverdébe. 4 órát számolunk, de 3 alatt megérkezünk. 38 fok van. Az utolsó 24 km-en iszonyú rossz minőségű, kemény, köves, rázós földúton kell menni. Pár km-rel a cél előtt még kiszállunk anagy hőségben, száraz, dombos vidéket fotózni, majd mikor megérkezünk, viharos, hideg szél fogad. 




Előbb becsekkolunk (Camino Verde B&B), de a szoba még nincs kész, betesszük a bőröndöket a recepcióhoz és elmegyünk a Santa Elena Reservatba, ami éppen csak talán 5 km-re van és itt már elérve a köderdőt, lemegy 18 fokra a hőmérséklet és szitál a ködből a finom permet, csurom vizesek leszünk tőle. Hihetetlen, hogy 10 km különbséggel 20 fokkal hidegebb van!!! 16 USD fejenként a belepő. A hosszú körútra indulunk el (kb. 4 km), de egyre mélyebb sárban kell menni és csak kínlódás ernyővel a kezünkben a buja lombok között egyensúlyozni a dagonyában, meg hideg is van és mindenünk nedves, így fél óra múlva fel is adjuk és visszafordulunk. Kár volt kiadni a 32 Dollárt, inkább 30-ért kellett volna a béka- és hüllőházba menni, ahol fedél alatt lettünk volna, és talán láttuk volna az összes színes nyílméregbékafajtát.






 
Utána hazajövünk és a faluba megyünk, eszünk ketten egy méregdrága pizzát és körülnézünk, meg bazi drágán veszünk pár innivalót. Monteverde nagyon elturistásodott hely, még a főutca sincs leaszfaltozva, de egymás után sorakoznak a boltok, szuvenírárusok, és kaland program szervező irodák. Itt a legdrágább az egész utazásunk során minden. Utána teázunk még a szállás közös konyhájában és készülünk az esti erdei túrára (25 USD per fő), amit előre, a szállásunkon át foglaltunk. Kisbusszal jönnek értünk, egy közeli száraz erdőbe megyünk, látunk alvó madarakat, oposszumokat, kígyót, békát, botsáskát, levélsáskát és egy lyukban egy narancssárga térdű tarantulát. A túra előtt el kell olvasni egy papírt a veszélyekről és elfogadni azokat, majd a vezető első mondata az: "And now you can die" (és mostantól meg is hallhattok - mert megmarhat egy vipera). Két órát tart a túra. Nem adnak semit, csak kb. minden második embernek egy gyenge elemlámpát, 16-an vagyunk a csoportban, nekünk van tthonról hozott fejlámpánk és erős fényű elemlámpánk is. A túra számunkra főleg csak a tarantula miatt érte meg, a többi állatból alig lehetett látni valamit, de azért nagy élmény volt éjjel egy dzsungelben mászkálni. Utána még sokáig sörözünk a közös konyhában. 


7 megjegyzés:

  1. Liebe Andi,
    heute bin ich virtuell ein bisschen mit dir nach Costa Rica gereist - und habe in deinem vorigen Post auch "deinen Lieblingsbaum" wiedergesehen ;-)) Es muss eine unheimlich interessante Reise gewesen sein und ich freue mich, dass wir deinen Film davon sehen konnten! Ihr habt uns wirklich Lust auf Costa Rica gemacht!
    Morgen poste ich meinen ersten Beitrag über München - darin beschreibe ich vor allem, was ich in den Koffer gepackt habe (meine "kleine Reisegarderobe" ;-)) und einen kleinen, kurzen Überblick über die Münchner Tage - und dann wird es wohl noch zwei Postings geben, wo ich in einem die Tage mit euch schildere und im zweiten dann die Tage mit den üe30-Bloggern...
    Ganz liebe rostrosige Grüße, auch an Michi,
    Traude und Edi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Traude, habe schon nachgeschaut.
      Und über Costa Rica können wir jede Zeit noch austauschen.
      Liebe Grüße, Andi

      Törlés
  2. Hola liebe Flögi,

    komme wieder und schwupp...du bist doch noch da und berichtest hier ;-)) Ich habe nachgelesen bzw. nachgeschaut, denn alle Posts habe ich mir nicht übersetzt aber die Bilder angeschaut. Auch wenn ich einen Teil davon schon in deinen täglichen Statussen sehen konnte. Am PC Bildschirm kommt es doch besser rüber.

    Tolle Reise, viel gesehen bzw. entdeckt. Besonders die Tiere so in Freiheit hinterlassen ja immer einen grossen Eindruck, gell. Bin jedenfalls begeistert, vor allem weil euer Traum nun wahr geworden ist.

    Wünsche dir noch einen tollen Tag und schicke viele Grüssle rüber

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Nova,
      danke dir für deine Mühe, und ich verstehe es völlig, daß du nicht alles gelesen hast, ich habe es auch oft nicht getan, nach Urlaub zurückkommend.
      Liebe Grüße

      Törlés
  3. Hallo liebe Andi,
    immer wieder traumhaft schön... ich liebe diese Natur, genauso wie Du und war auch sowas von begeistert die in Freiheit lebenden Tiere zu sehen.
    Du hast natürlich durch Eure Wanderungen noch mehr Tiere sehen können, aber ich glaube auf die Spinne hätte ich verzichten können :-)

    Liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Biggi,
      ich habe mich bei deinem neuen Blog auch registriert und schon eingeschaut.
      Genau, die Wanderungen in den Nationalparks sind sehr wichtig, ohne diese wäre die ganze Reise wahrscheinlich nicht mal halb so schönes Erlebnis.
      LG, Andi

      Törlés
  4. Elég érdekes lehetett ez az éjszakai túra 😉

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről