2019. október 25., péntek

Pottendorf

Nemrégiben haza tudtunk utazni egy hétre (Magyarországra). Útközben (ahogy tavaly is), meglátogattuk az odaúton osztrák barátainkat. "Rostrose"-t szintén a bloggerből ismerem és két év alatt most sikerült negyedszer találkoznunk Schwechat közelében. Mivel délben érkeztünk meg, előbb ebédelni mentünk egy szüreti étterembe. Ezekben általában főleg borkostolók és borfesztiválok vannak, és csak szezonálisan van állandó konyha, kevés fajta főtt étellel. Mind a négyen gombás vaddisznóragut ettünk, ami igen nagy adag és finom volt. Az egész osztrák úton nagy köd volt és csak lassan, koradélután kezdett feloszlani. A közeli Pottendorfban egy régi, eredetileg Esterházy Miklós által építtetett, romos kastély található, melynek hatalmas szép parkjában sok kis patak, romantikus híd és ösvény található. Abszolút idilli hely lenne egy eskövői fotózáshoz. A parkot körbejártuk, és nagyon tetszett. Utána még jó 2-3 órát elcsevegünk kávé mellett barátainkkal a házukban, majd este 7 órakor indulunk tovább Budapestre.








6 megjegyzés:

  1. Sehr schön, liebe Andi!
    Ich hab schon auf deinen Beitrag gewartet :-) Toll, dass du die 1000jährige Linde auch von ihrer "Rückseite" fotografiert hast - da sieht man, dass sie noch Blätter trägt! Beim Anblick deines Fotos vom Wildschweinragout ist mir jetzt wieder das Wasser im Mund zusammengelaufen. Und lachen musste ich auch: Ich lasse mir deine Posts ja immer von Google Translate in Deutsch übersetzen, und das meiste verstehe ich dann auf jeden Fall besser als Ungarisch ;-) - aber manche Übersetzungen finde ich ganz besonders lustig: Weißt du, wie er Wildschweinragout übersetzt hat? "Pilzschweinnudeln" :-)))))))))))
    Alles Liebe euch beiden - und ich freue mich schon auf deine Schilderungen von euren Tagen in Ungarn!
    Traude

    VálaszTörlés
  2. Schöne Bilder hast du gemacht, auch bei Rostrose schon gesehen. Freut mich dass ihr euch wieder getroffen habt und eine schöne Zeit hattet.

    Habe übrigens auch über die Übersetzung wie Traude lachen müssen.

    Euch ein schönes Wochenende und viele Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
  3. Hallo liebe Andi,
    war gerade bei Traude und habe eure TOLLEN Bilder gesehen. Auch Deine hier sind ganz wundervoll!
    Finde ich klasse das ihr einen Zwischenstop gemacht habt und euch getroffen habt.

    Ganz liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép hely, és tényleg romantikus. 😍
    Úgy irigyellek benneteket, hogy újra találkoztatok! A miénk valahogy nem akar összejönni. 😔

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem teljesen, arra érted, hogy "irígyled" a találkozást, hogy Velük találkoztunk, vagy arra értetted, hogy a miénk veletek nem jön össze? Összejöhet, ha gyakrabban írnál privátban, mikor jó nektek. ;-)

      Törlés
    2. Igen, arra gondoltam, hogy nekünk nem akar összejönni a találkozó. Sajnos Lórinak már nincs szabja, én meg vagy dolgozom a hétvégén (mint most is) vagy vendégek jönnek.
      Nem felejtettem el, észben tartom, de egyelőre nincs úgy szabad napunk, hogy jó legyen. Ezért nem is írtam. 😔

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről