2020. szeptember 13., vasárnap

Milos - Hajókirándulás és este Firiplaka és Mandrakia

2020. júlisu 12.

9:30-kor kell a kikötőben lenni Adamasban a katamaránkirándulásra. 18 ember vesz rajta részt. Beszálláskor lázat mérnek. Ez az egyetlen program, amin idegen ebmerekhez közel kerülünk a nyaralás során, de nem érezzük magunk veszélyben a corona miatt. A társaság jó, barátságos nyílt emberek, a kapitány és a legénysége is jó fejek. A szél persze most is itt van, de állítólag ma a legenyhébb. Azért jókat dobál a hajó minket a hullámokon. 




 

Míg kihajózunk a nagy Milosi-öbölből, addig nem nagyon érdekes az út és erős a szél is, hiszen az öböl észak felé néz. Elhajózunk több kis szirmata falu, többek között Klima előtt is, valamint egy nyúl alakú sziklánál. Utána a déli odal felé vesszük az irányt és itt hamarosan csökken a szél erőssége és szebbnél szebb partok előtt haladunk el. 

 
 








A Kap Vani után megállunk egy türkíz színű öbölben fürdeni:






Majd valamivel később az Agios Ioannis Beachnél:





Az egyedülálló Sykia barlangba sajnos ezzel a nagy hajóval  nem tudunk behajózni és itt fürdeni sem engednek, pedig ezt nagyon vártam, szerepelt a programon. Egy barlangnyíláson lehet a tenger felöl egy hatalmas nagy kerek, felül beomlott, azaz kupolaszerűen nyitott barlangba bejutni. Ezt képeken, videókon láttam. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetséges. 




 

Több szép partnál, öbölnél megállunk fürdeni, mindenhol mesésen kristálytiszta a víz. Az utolsó helyszín a Kleftiko, egy kapu formájú hatalmas nagy szikla. Ekörül több barlang is van, ahol hosszú járatokon át lehet átúszni és maga a Kleftiko kapuja alatt is. A víz gyönyörű türkízszínű. Amíg mi fürdünk, addig elkészítik az ebédet, majd elindulunk visszafelé és eszünk. Az egyik kapitány főzött és büfé szerűen van tálalva a sok finomság, kivétel nélül minden nagyon finom. Jól is lakunk. 









A visszafelé út unalmassá válik, menekülünk az árnyékba és nagyon hánykolódunk a hullámokon. Összességében egy szuper hajókirándulás volt. Visszaérve Adamasba a hazafelé úton megállunk fent a kanyarban a Mouratos pékségnél frappézni. A kilátás pazar és a frappé nagyon finom. Hosszasan élvezzük az ittlétet. 




Este elmegyünk Firopotamosba naplementét nézni és onnan még Mandrakiába. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről