2013. július 22., hétfő

Szardínia - Északnyugat/Templom Sassarinál

2013. június 27.

Tegnap este úgy döntöttünk, hogy ma még véghezviszünk egy brutálisan nagy kirándulást, mert csak az a biztos, ami már mögöttünk van, amit a későbbiekre halogatunk, lehet, hogy meg sem történik már, idő vagy kedv hiányában. 

Így 7 óra 30-kor kelünk fel és 9-re sikerül is összeszednünk magunkat. Nekünk reggel mindig nagyon sok idő kell, kétszeri teázás, kávézás, kiadós reggeli, feléledni belül. Minden nap másfél órára van szükségünk ez elindulásig. Pedig ma értelmesebb lett volna már 7-kor elindulni, de nem vagyunk képesek korán felkelni. 

Felmegyünk Olbiáig és onnan a sziget belsejét keresztülszelő SS199-es úton. Két sávos út, kevés forgalommal, jól haladunk rajta, dimbes-dombos a táj. Sok szőlőst látunk és learatott gabonamezőket, olyan, mintha csak Magyarországon lennénk. Elsőként 18 km-rel Sassari előtt állunk meg egy templomnál, ami az út mellett áll. Gyönyörű szép, ókori, 1116-ban épített, pisai román stílusú templom áll itt, a Basilica della Santissima Trinità di Saccargia. Fekete-fehér csíkjait bazaltból és homokkőből hozták létre. 
Megállunk és körbejárjuk, lefotózzuk (csak a múzeumba van belépő, a wc-ért is pénzt szednek). 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről