2013. július 31., szerda

Szardínia - Strandnap, Berchidda

2013. június 29.

Ma is lazítást kívánunk, a reggelt megint kényelmesen elhúzzuk, aztán bemegyünk Budoniba a postára, feladni a képeslapokat, mert sehol sem lehet bélyeget kapni. A posta nagyon komoly, minden számítógépen fut és a bejáratnál egy kétszer duplaüveges kabin van, mint egy lift. Kívül meg kell nyomni egy gombot, az ajtó kinyílik és belépsz a kabinba, a külső ajtó becsukódik, majd később nyílik a belső. Amolyan zsilip. Ha szökni akar a rabló, akkor ebben a kalitkában fogva marad. Itt ki is térek arra, hogy a szigeten nagyon fejlett az infrastruktúra, az ember nem is gondolná, hogy egy szigeten van. Minden magasan fejlett, csak a nyilvános wc-k hiányoznak - erről majd írok kásőbb. 

Pár kép a házikónkról:Veszünk még pár dolgot az Eurospinben. Ebédre zacskós levest és hideget eszünk. 13 óra körül indulunk el strandra és célzottan a Siniscolánál lévő Spiagga Santa Luciára megyünk. Gyönyörő strand dűnékkel, fehér homokkal, lassan mélyülő vízzel. Nincs is túl messze tőlünk.

A szél viszont megint kifog velünk. Olyan szélvihar van, hogy a strandra kimenni is nehéz, mert szinte eltaszít a szél és így ismét esélyünk sincs felállítani a sátrat, azaz árnyékot szolgáltatni, anélkül pedig szénné égünk. Sajnálkozva, de elindulunk tovább keresni ideálisabb helyet. 

Eszembe jut, hogy nem olyan messze van a Berchidda strand, legalábbis táblát láttam oda legutóbb, amikor Oroseibe mentünk. Talán 10 km-t megyünk és azután egy 3 km hosszú iszonyatos minőségű földúton döcögönk ki a tenger felé. Végül egy nagy parkoló fogad, ahol fizetni kell a parkolásért, egy órára 1,20 Eurót. Ami még nagyon mérgesítő ebben (magát a fizetés tényét leszámítva), hogy előbb el kell caplatni több száz métert a borzalmasan tűző napon a strandbüféhez, itt lehet a parkolójegyet megvenni, amit ki kell tenni az ablakba, tehát vissza kell menni a kocsihoz és ismét vissza a strandra. Nekünk fehérbőrűeknek elég ennyi is, hogy jól leégjünk. Mivel már 2 óra van, úgy gondoljuk 3 órára elég lesz a jegy, így 3,60 Eurót fizetünk és 17 h-ig maradhatunk. Itt is erős a szél, de mégis egy kicsit védettebb az öböl, mint a másik volt. Hosszú a part, a sok ember jól eoszlódik, nem kell egymás szájában lógni. Letelepedünk, felállítjuk a sátrat, kibírja a szelet. A víz csodás színű, átlátszó, persze hideg...Itt is van belső tó, nem mondok újat. :-) Később felkerekedek egy nagy sétára, strandkendőbe bugyolálom a vállaim, felső testem az égés ellen és nekivágok a homoksivatagban.

Nagyon élvezzük itt a strandolást és 5 órakor még nagyon nincs kedvünk elmenni, de nem merjük megkockátatni a parkolójegy miatt, hogy sokkal tovább maradunk. 

18:15-re érünk haza és ma görög briamot csinálok. Cukkini, padliszán, paradicsom, hagyma rétegezve, meglocsolva olívaolajjal, feta sajt hiányában most mozarellávala tetején a sütőben. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek.