2017. december 6., szerda

Tenerife - La Gomera 2017/10. San Sebastian

14 órakor visszaérünk Playa de Santiagoba és onnan egyenesen San Sebastianba, a sziget fővárosába autózunk. Ide érkeznek a nagy kompok és turistahajók, van egy fedett élelmiszerpiac, mellette a buszpályaudvar és a buszpályaudvar alatt egy Tu Trebol üzlet. Ez nem feltétlenül nagyobb a Sparnal, a választék nagyobb és többféle és jobb minőségű zöldség  és gyümölcs kapható, emellett van egy egészen picike friss halas pult is, meg egy nagy húspult.


San Sebastian és a háttérben Tenerife és a Teide

Véletlenül találunk egy nagy parkolót bentebb a házak között, ott tesszük le az autót és bejárjuk azt a pár utcát, amelyikben történelmi és tradicionális épületek vannak. Az utcákban büdös szag van. Rotható szemét és kanális szaga. De nem ez az oka, hogy San Sebastian nem tetszik. Nem tudom megmondai az okát, olyan rendezetlen, olyan hangulat nélküli, olyan semmilyen. 






















A kikötő melletti széles öblű strand egész jónak tűnik, fürdésre alkalmas, de a kikötő mögötti másk még sokkal jobb, homokos és kevésbé hullámzik a tenger. 

A bevásárlást a végére hagyjuk. Garnálét nem lehet kapni. Mivel nem jövünk minden nap San Sebastianba, át kell gondolni több napra a vacsorára valót. Veszünk salátához valókat, sok facsarni való narancsot (ismét mondanom kell, isteni!!!), négy nagy dorádát és a húsos pultnál hat különböző, sütni való kolbászt. 

Ezután hazamegyünk és mai vacsorára a helyi kolbászokat csináljuk meg, és a tegnapi paradicsomos tészta maradékát esszük. A dorádákat lefagyasztjuk. 

1 megjegyzés:

  1. A képeiden pedig hangulatosnak és rendezettnek tűnik ez a hely. Nekem tetszik. Persze sokszor más mutatós képeken valami és más a valóságban.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről