2019. július 8., hétfő

Andalúziai körutazás, 12. rész - Granada, Alhambra


Május 30.

7-kor kelünk. Reggeli csak 8-tól van, de előző este megbeszéltük a recepcióssal, hogy negyed órával korábban jönnénk, azt mondta, nem probléma, de nem működik a dolog, 50-kor kezdi csak egy ember kipakolni a reggelit és csak 8-tól lehet reggelizni. Fél 9-kor el tudunk indulni az Alhambrához, a parkolóban van sok árnyékos hely, aminek örülünk. Reggel csak 15 fok van. A város mögött magsaodnak a Sierra Nevada hegység, néhol még havas csúcsai, onnen jön a hideg levegő.
A jegyet ide is az interneten előre vettük meg, fejenként 14,85 Euróért, ez a "general ticket", ami mindenre érvényes, így a palotákra is, és a Genaralife-re is. Arra oda kell figyelni, hogy a jegyre írt időpont nem a főbejáratnál való belépést jelenti, hanem a palátába való belépés időpontját. Mivel a parkoló hatalmas és a parkolótól az egész Alhambra területén jó 15 percet kell gyalogolni a palotákig, és még ebbe bele kell számítani a sorbaállást is a bejáratnál, minimum fél órával korábban kell odaérni, mint az időpont a jegyen van. 

Hamar odaérünk hátra a palotákhoz és fél óra van még a belépőig, pontosan engednek be. Félóránként megy a beeresztés, de van aki elkésik és kimarad, de a következő fél órakor beengedik, szóval nem tűnik annyira szigorúnak a rendszer.
Lenyűgöző az egész. Sokkal több ideig vagyunk bent, mint lenni szabadna. Utána bejárunk még mindent és 13 órakor indulunk tovább. A parkolóért 9 Eurót fizetünk. Megint 35 fok van. 









































Az Alhambra után Cordobába utazunk, de ezzel együtt már olyan hosszú lenne ez a rész a sok képpel, hogy ketté szedtem és az következőnek jön.

2 megjegyzés:

  1. Ein Muß für Touristen, gell....und ich finde schon allein der Blick von dort oben lohnt sich die Alhambra anzuschauen.

    Liebe Grüssle

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, das war immer auch ein Muß für mich und es lohnte sich definitiv. :-)
      Ich fand gegen anderen Sachen nicht mal den Eintrittspreis sehr teuer.
      Liebe Grüße

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről