2019. július 26., péntek

Terveink jövőre

Egy biztos, jövőre (és még sokáig) nem lesz tömény városnézős köruzatás. Pihenésre és a természeti látnivalók intenzív megélésére van szükségünk, ez tud igazán relaxálni. Ember feletti erőkkel dolgozunk, sokszor napi 10-13 órát is, idegörlő és egyben fizikai munkát végzünk mindketten. Az olyan utazás, mint Andalúzia volt, bár élmény, de hulla fáradtan térünk vissza és másnap már általában dolgozunk. Másra van szükségünk. Nem vagyunk azok sem, akik egy napnál többet tudnak a strandon vagy egy medencénél ücsörögni, de közben kell egy-egy ilyen nap is. Nekünk olyan utazás kell, ami aktív pihenéssel, túrázással és sok alvással van keverve, mint az összes Kanári-szigetek vagy Madeira voltak. És nem kell nekünk 40 fok sem, így a közeljövő céljai vagy koratavasszal lesznek mediterrán vidékekre, vagy nyáron, koraősszel északi helyekre, mint Dél-Anglia, Bretagne, Normandia, Norvégia, Alaska, az Azóri-szigetek vagy ismét Izland. 

A távolabbi álomhelyek között szereplő célok: Afrika, Új Zéland és francia Polinézia, illetve Hawaii. Ezek viszont szabadságrablók, a három hét már csak az oda és visszautazás hosszúsága miatt is szükséges, így viszont nem marad elég szabadság az év hátralévő részére és más utazásokra. A döntés mindenképpen nehéz lesz, akármi is lesz. A lehetséges úticélok csak sokasodnak a fejünkben és nagyon nehéz felosztani az évi szabadságot, mire mennyi jusson, meg hogy a többi kollégával is összepasszoljon.


10 megjegyzés:

  1. Kennst ja meine Meinung und dass mir das Vorab-Geplante d.h. vollkommen durchgeplant ohne "Luft" nicht liegen würde. Dann eher irgendwo hin und dort dann entscheiden, damit man auch bleiben kann wenn es einem gefällt. So kann man dann seinen Urlaub auch genießen und vor allem verarbeiten.

    Wünsche euch ein schönes Wochenende und sende liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Geplant muß es sein, ich könnte nie irgendwo nur so sein, daß ich am nächsten tag weiterfahre und dann finden wir villeicht irgendeine Unterkunft...Da sind wir halt anders. Costa Rica war auch bis zu den Stunden vorausgeplant und eben deshlab hat es super gut funktioniert, wir waren entspannt, da wir uns um nichts kümmern mussten und es war ein perfekter Urlaub. Andalusien war in grundegenommen von zwei Gründen nicht gut, weil Städte in solchem Intensität nicht unser Interesse sind und weil es so heiß war. ;-) Liebe Grüße und euch auch ein schönes Wochenende

      Törlés
    2. Klar, lässt sich nachvollziehen und ich hatte ja auch schon geschrieben dass mich der Entschluss einer "Städtereise" verwundert hat...weil es im Grunde ja nicht euer Ding ist. Zudem die Hitze, die macht einem dann auch zu schaffen.

      Törlés
  2. Szia! Ebben teljesen egyetértünk, az andalúz élménybeszámolódat olvasva pedig rájöttem, hogy már nekünk sem esne jól egy ilyen intenzív városnézős utazás. Pedig egy andalúz körút régóta nagy álmom volt, de azt hiszem megelégszem a te remek fotóiddal illusztrált beszámolóddal.
    Az utóbbi időben már mi sem vágyunk a nagyvárosokra, sokkal inkább a természet közelségére és arra, hogy ne vegyen túl sok ember körbe az utazás során.

    A fent felsorolt úticélok nagyon jól hangzanak, az Azori-szigetek szintén egy régi álmom és még addig kellene menni, míg nem turistásodik el nagyon. Ha esetleg erre esik a közeljövőben a választásotok, érdemes elolvasni Haligali blogját, akik voltak olyan szerencsések több, mint fél évet a szigeteken eltölteni.
    Üdv, Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, hogy a beszámolóm segített egy döntésben, annak nem, hogy negatív döntésre ösztönöztelek, lebeszélni senkit sem akrok semmiről. De ezt tartom pont korrektnek, hogy az ember a saját elképzeléseihez tudja igazítani az olvasottakat, látottakat és ezért én is szeretem a blogokat olvasni, nézegetni. Megkeresem, amelyiket javasoltad.
      üdv, Andi

      Törlés
  3. Az Azori szigetek nekünk is tervben van, csak még nem tudjuk mikor. Skóciát kicsit hiányoltam a terveitek közül, pedig azok a tájak igazán természetkedvelőknek valók. Én egész Nagy Britanniából Skóciát szeretem a legjobban, ott akárhova megyünk, mindenütt nagyon szép. Én inkább a mediterrán országokat szeretem, de Skócia még engem is képes volt megbabonázni. És ha egyszer elmegyünk innen, az fog a leginkább hiányozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, de Skócia is közte van, csak ezek mind egyesével egy külön szabadságot igényelnek és ennyi északi helyet lehetetlen bejárni, így szelektáltam. Írország is nagyon érdekel, de ott meg párom volt érettségi után hátoóizsákkal hetekig és ő egy helyre soha nem akr visszamenni másodjára (ez alól nagyon kevés kivétel van), mert az neki elfecsérelt szabadság.

      Törlés
  4. Én sem szeretek egy helyre kétszer visszamenni, de nálam is van néhány kivétel, pl. Skóciában a Finnich Glen, na oda bármennyiszer visszamennék. Engem Észak-Írország érdekelne nagyon, van ott egy számomra bakancslistás hely, az Úriások útja, és úgysem nyugszok addig amíg nem látom. Egyszer már majdnem, tavaly előtt, megvolt a kompjegy, a szállás, minden, és pont az utazásunk napján jött az Ophelia hurrikán és nem mertünk elindulni...

    VálaszTörlés
  5. Megértelek. Mióta emberekkel foglalkozom (600-800 ember naponta) a szabadnapjaimon és a szabadságom alatt igyekszem kerülni a tömegeket.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről