2019. július 1., hétfő

Andalúziai körutazás, 9. rész - Ronda


Május 27.

Ma Rondába megyünk, pedig nem is akartunk. Ronda nem volt benne a terveinkben, mert képek alapján nem tetszett, és nem is esett útba. Oké, a szakadék, meg a viaduktos híd és a város látványa szép, de csak ennyi. Viszont minden ismerősünk, aki már járt Andalúziában, felháborodottan kérdezte: "És Rondába nem is mentek el? Pedig az kihagyhatatlan!" Hát hagytuk magunkat rábeszélni, pedig messze is van, majdnem másfél órát tart az út. Tele van turistacsoportokkal, kínaiakkal, tömeg van és borzalmas katlani perzselő hőség. A parkoló drága, de még elmegy, nem egészen 3 óráért 6 Euro. A híd szuper, de a maradék nem nagy szám, nem érdekes vagy szép város, szinte alig fényképezek, nincsenek szép vagy érdekes épületek, az egész olyan semmilyen. Mégis elmegy az idő, szóval nekünk elfecsérelt idő volt, teljesen felesleges volt idejönni.










 










Fél 4 körül érünk vissza és a D-betűs nagy sportáruházba megyünk, veszünk egy csomó dolgot, majd vacsorára valót bevásárolni és 6 után érünk haza, még le akartunk menni a medencéhez, de már késő van, éhesek vagyunk. Vacsorát csinálunk, saláta és lazac. Nekünk Ronda nem érte meg, máskor az első megérzésemre hallgatok és nem hagyom rábeszélni magam, mert ez lett volna az egyetlen strandnapunk, így hiába, hogy két hetet a tenger mellett töltünk el, egyetlen egyszer sem jutunk el oda, hogy megmártóznánk benne. Rettentően hiányzik a piehnés, a semmittevés és kezd az agyunkra menni ez a sok városnézés. A végn minden város és minden épület már csak egyforma.

9 megjegyzés:

  1. Ich hatte mich schon gewundert dass ihr doch nach Ronda gefahren seid, wo doch eure Interessen ganz andere sind. Klar, dann sieht jede Stadt für euch auch gleich aus ;-) Ich konnte mich schon allein in den Kirchen länger aufhalten, aber wie geschrieben, das sind dann halt die Interessen die man hat^^

    Hast dennoch sehr schöne Aufnahmen gemacht, und ich konnte in Erinnerungen schwelgen.

    Wünsche dir einen schönen Wochenstart und sende liebe Grüssle rüber

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Nicht du warst die einzige, sondenr mindestens fünf Menschen, die und da "hingeschickt" haben. Ich mache niemanden "schuldig" dafür. Wir gehen in keine KIrche rein, nur ganz selten, wenn es irgendwelche berühmte Kathedrale ist.
      Liebe Grüße ;-)

      Törlés
    2. Ne, den Schuh ziehe ich mir auch nicht an, nachdem ich es dir geschrieben hatte und du gleich sagtest dass ihr da nicht hinfahren wollt ;-) Deswegen war ich verwundert^^

      Ich gehe in jede Kirche...wenn sie dann offen ist, und bin schon sehr oft überrascht worden was es zu sehen gibt; aber wie gesagt: die Interessen sind verschieden, was auch gut ist^^

      Törlés
  2. Sajnálom, hogy nem tetszett Ronda, igaz, valóban nem egy Sevilla, de nekem tetszett az aréna/múzeum, sokat megtudtam a bikaviadalokról, a város meg olyan szokásos spanyol kisváros... Mondjuk 40 fokban semmilyen városnézés nem kellemes :-( . Egyébként egyetértek, az első megérzésre érdemes hallgatni, én is jártam már így, hogy mások álltal "kihagyhatatlan" helyek nekem nem jöttek be. Mi két éve voltunk Andalúziában, de pont a hőség miatt lerövidítettük a nyaralást és hamarabb hazamentünk, nem volt kedvünk a városnézésekhez. (Igaz, akkor még Spanyolországban laktunk, könnyen mondtuk, hogy hagyjuk, majd visszajövünk máskor :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem megyünk be múzeumokba, nem érdekelnek, halálra untatnak és nincs türelmem egyetlen cetlit sem elovasni vagy valamilyen audioguide-ot végighallgatni. Az egyetlen az Alcazarban volt, de abszolút nem érdekelt mit beszélt és nem is jegyeztem meg belőle egy szót sem. Úgx vélem, a fekvése csodálatos a hasadék és a viadukt miatt, de semmi érdekes niincs benne, csak a külső, első pillantás és belülről egy csalódás volt.

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszett Ronda, mi bementünk a bikaviadal arénába és a Lara Múzeumba is, ami nagyon látványos volt. A sziklára épült város látványa is tetszett. Szerintem Spanyolország egyik legszebb városa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az arénába Sevillában szerettünk volna bemenni, de oda éppen nem lehetett, de aztán azt gondoltuk, végül is nem más, mint egy körstadion ülésekkel, viadal nélkül nem egy felizgató látvány, a viadalt meg ellenezzük, így az egész nem annyira érdekelt. Múzeumokba soha nem megyünk be, nem tudnak lekötni. A sziklára épült város a hasadékkal egyedi látvány, valóban, ha az ember lentről a völgyből nézi, fentről nem is érvényesült és egy fotóba sem féert bele az egész, de magában a városban nem találtunk a mi érdeklődésünknek érdekes épületeket vagy bármi mást. Másik városok sokkal jobban tetszettk, köztük Sevilla és Cordoba. De ez nem baj, hogy az embereknek más az érdeklődésük és az ízlésük. ;-)

      Törlés
    2. Igen, ízlések és pofonok.:-) Én is csak azokat a múzeumokat szeretem, amik látványosak és nem unalmasak. Ebben pl. több téma is volt, egészen az inkvizíciós és boszorkányos dolgokig, amik engem mindig is érdekeltek. A Rondai bikaviadal aréna nem annyira nagy szám belülről, de mivel ezzel a témával is sokat foglalkoztam, ismerem a történetét és így érdekes volt. Viszont, ha valaki csak szeretne látni egyet belülről, annak tényleg a Sevillait ajánlanám.

      Törlés
  4. Mi még nem jártunk itt. Sajnálom hogy csalódást okozott. Azért egy-két szép képet csak sikerült készítened. 😉
    Nagyon tetszik a magas barna torony mellett a kis fehér ház(?) / torony(?).

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről