2019. június 29., szombat

Andalúziai körutazás, 8. rész - Casares


Május 26. 

Ma kicsit tovább alszunk és kényelmesen 2 órát készülődünk, spontán ötletként utána Casaresbe megyünk, egy távolabbi hegyi falu, Estepona mögött. Esteponát is meg akartuk nézni, meg még vagy 100 helyet, de ha fejre állunk, akkor sem fog minden beleférni ebbe a pár napba itt, így inkább ezt a kevésbé ismert, eldugottabb, nyugisabb helyet választottuk ki, a hegyek csendjében, a kék égen köröző fakó keselyűk alatt, minthogy elkezdjük a látnivalókat hajszolni. És megérte, mert a falu nagyon hangulatos. Bejárjuk a meredek utcákat és kávézunk a főtéren, csak 1,25 a kávé. Keselyűk köröznek az égen mindenfelé. Messze, magasan vannak, de nagy dolog látni őket egyáltalán.




Ellátni Gibraltárig















Utána Esteponán és Marbellán át megyünk visszafelé. Esteponán ismét nem nézzük meg idő hiány miatt. Marbella kikötővárosát pedig lehetetlen megnézni, mert nincs parkolási lehetőség. Az utcákon tanga bikinis félig pucér és kirittyentett csajok flangálnak. Fura és nem éppen esztétikus világ. Ilyet még nem láttam az életben. Mijas előtt egy mekiben eszünk egy szendvicset, de tele van, családok gyerekekkel, ricsaj és hiszteria, hihetetlen hogy itt mindenki a mekibe megy és mindig dugig tömve van. Már nincs kedvünk semmihez, hazajövünk és két órát a medencénél vagyunk, ami szuper, nagy és 26 fokos víz van benne ami kellemes. Este csirkemellet sütünk, hozzá saláta van.

5 megjegyzés:

  1. Toll dass ihr euch auch Casares angeschaut habt....ein Dorf welches ja auch doch schon eine tolle Geschichte hat^^ Ich liebe ja diese engen Gassen, aber ich bewundere auch die Bewohner die diese Wege oftmals nur zu Fuß bewältigen können, vor allem den Einkauf betreffend. Tolle Bilder hast du von dort mitgebracht.

    Tja, und Marbella betreffend....das war auch nie mein Fall. Für mich "Schicki-Micki", mehr Schein als Sein...zumindest früher wo ich mal dort gewesen bin.

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nach seiner Geschichte habe ich nicht nachgelesen. (Casares)
      Marbella war fast etwas unappetitlich főr uns. Nie meine Welt. Habe ich nichts verloren, daß ich sie nicht anschauen konnte. ;-)
      Liebe Grüße

      Törlés
  2. Jól tettétek, hogy oda mentetek, nagyon szép hely. Ahol a falu fehér házai fentről látszanak, azt valami kilátóból fényképezted?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a csodálatos cikket! Nagyon szeretek utazni, és ezen a nyáron Olaszországba terveztem menni. Sajnos ezt nem tehettem meg a nehéz járványhelyzet és a zárt határok miatt. Most együtt dolgozom instaforex review hogy elegendő pénzt takarítson meg a következő utazásra.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről