2012. november 12., hétfő

Tenerife 2012 - Botanikus Kert 2.

A Botanikus Kertet eredetileg nem turistalátványosságnak tervezték, de már évszázadok óta vonzotta magához a külső látogatókat is. Teljes nevén, a "Jardín de aclimatación de La Orotava", nem La Orotavában fekszik, hanem Puerto de la Cruz délkeleti részében. A kertet 1788-ban III. Károly király kívánságára Alonso de Nava y Grimon VI. Marqués Villanueva del Prado hozte létre. A kert helyét aszerint választották ki, hogy a tengeren túlról behozott növényfajtákat ne kelljen a kikötőtől túl messzire vinni. Ezen kívül elvárás volt, hogy a kert kb. 100 méterrel a tengerszint felett feküdjön, ahol jó a vízellátás. Miután a kert egy ideig el volt hanyagolva, 1860 után a svájci  főkertész, Hermann Wildpret hozta rendbe, a nemzetközi tapasztalataira alapozva. Napjainkban a Kanári Mezőgazdasági Kutatóintézet Intézet vezetése alatt áll er Jardín Botánico. Belépő 3 Euro. (forrás: wikipedia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről