2013. július 20., szombat

Szardínia - Keleti part Budonitól Arbataxig/Arbatax

2013. június 25.

Este 6 órakor érünk csak Arbataxba, így hogy onnan még délebbre utazzunk, már nem jöhet szóba, így is 150 km-t kell majd hazaautóznunk. 
Arbataxba csak a vörös sziklák miatt megyünk és nehezen találunk oda a kikötő végébe, ahol ezek találhatók. Sok fiatal mássza meg a sziklákat és ugrik halálugrásokkal a tengerbe. Pár percig elnézelődünk itt. 













Nagyon utáljuk az utat, ami most előttünk áll. Fáradtak vagyunk, éhesek és irtózunk a kanyargós utaktól, amiken idejöttünk, ezért a Nuoro felé vezető autópályaszerű utat választjuk. Előtte még fél órán át kell kanyarognunk egy hágon és utána 130-cal tépünk hazafelé. Sikerül este 8-ra haza is érnünk és gyorsan beteszem az első este vásárolt és a mélyfagyasztóba betett, majd ma reggel a hűtőbe kitett dorádákat a sütőbe és fincsit vacsorázunk. 


Esténként hideg van, olyannyira, hogy hosszú tréningruhában is szétfagyunk az erkélyen, zoknit is kell húzni és este 11-nél tovább már nem bírom ki. 

1 megjegyzés:

  1. Szia Andi,

    nagyon különlegesek ezek a vörös sziklás-mély kék tengeres képek. De ezen kívül is köszönet az újabb élvezetes útleírás(ok)ért!

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről