2015. június 27., szombat

Mindjárt Izland

Közeleg az utazásunk Izlandra. Az utóbbi években minden utazásszervezés igen hasonlóan zajlik. Én szervezek le mindent. Megvszem a repülőjegyet, szállásokat, autót foglalok, elolvasom és kijegyzetelem az útikönyvet, megtervezem a napi programokat...azután minden kész van, nincs már mit vele foglalkozni és az asztal egyik szegletében fekve marad minden és feledésbe merül. 
Más dolgok történnek, aktuális, kisebb utazások vannak soron, sokat dolgozunk és valóban az utazásra egyáltalán nem is szoktunk már gondolni. Általában csak pár héttel előtte kezd megint felerősödni az érzés, hogy hova is megyünk, de addigra már az elolvasott dolgokat régen elfelejtettük és tulajdonképpen csak egy káosz marad a fejünkben, amit egy-két nappal az utazás előtt megint össze kell rakni. Nálunk így zajlik ez. 

Pár napja jöttek haza barátok egy hasonló Izland-körutazásról, mint amit mi is tervezünk és nekik még csak 4-10 fok, sok helyen még hó fedte a tájakat. Meleg ruhával készülünk és kicsit aggodalmasak is vagyunk, mind a saját módon megoldandó étkezésünk miatt, mint pedig a vendégházak miatt, ahol egy fürdő és egy wc jut 6-8 idegen emberre és ez reggel igen nagy problémát jelenthet. 

lélegzetelállítóan zöld tájak (Harmath Eszter barátnőm fényképe)
Sajnos a munkahelyen elfelejtettem mondani, hogy a megadott szabadságdátumok előtt és után plusz egy nap legyen, így most úgy jártam, hogy munkából utazunk és munkába jövök is vissza, nem lesz közte egy percnyi fellélegzés sem. Kemény lesz, hiszen Izlandon is napi 300 km-eket megyünk majd...Lassan már kezdek izgulni és várom az egészet! :-) 

Gullfoss vízesés (Harmath Eszter képe)

3 megjegyzés:

  1. Ugy kepzelem Norvegiahoz nagyon hasonlo turatok lesz :). Ezt epp ma olvastam teljesen veletlenul:
    http://gasztroutazasok.blogrepublik.eu/2012/10/14/enni-izlandon-a-rothasztott-capahus

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, az ismerősünk, aki most jött vissza onnan, megkostólta. :-(

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről