2018. augusztus 6., hétfő

Budapest áprilisban

Már majdnem teljesen megfeledkeztem róla, hogy amikor áprilisban Magyarorságon voltunk, maradt még az utolsó, Budapesten töltött napunkból pár kép, a Várnegyedből, szép kapukról, és pár apróságról még. Sajnos a japán cseresznye sor, a hátsó vársétányon már elvirágzóban volt, ahhoz egy héttel korábban kellett volna ott lennünk.

















Ha párommal Budapesten vagyunk, pár évente mindig végigjárjuk ugyanazokat a helyeket és mindig látunk felújításokat, átalakításokat, amik számunkra újdonságok. Párom, otthon külföldiként jól érzi magát, tetszik neki a város és az ország is, szívesen bandukol velem és nézelődik. Szeretünk beülni ilyenkor kinti helyekre és csak nézelődni.


Németországban retek cseresznye méretű, mini. Párom mindig elájul, mikor ezeket látja és az az első szava, hogy ezek csak génmanipuláltak lehetnek. Imádjuk őket szendvicshez harapni, mindig hozok belőlük vagy három csokorral.


7 megjegyzés:

  1. Én meg hülyét kapok a külföldi mini retkektől. 😒 Még hogy génmanipulált! Mondd meg a párodnak, hogy nálunk otthon már a gyerekkoromban is ekkora nagyok termettek, és a génmanipulált szóról azt se tudtuk hogy létezik 😂 Ezek az igazi retkek, nagyok, lédúsak és finomak 😋

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) én is ezt a nagy magyar lédúst imádom (amúgy párom is, csak nem hiszi el, hogy ilyen kétezik magától), meg ugyanez van ezekkel az amőbacukkinikkel is, amik itt akkorák sincsenek, mint otthon a legkisebb uborka :-)

      Törlés
  2. Hast du wieder schöne Aufnahmen aus deiner Heimat mitgebracht. Wie ich schon oft gesagt habe gibt es dort soviel zu sehen was mir gefallen würde.

    Kannst du mir sagen wer die beiden Figuren sind? Fände ich interessant zu erfahren.

    So ne riesigen Radieschen habe ich bis dato nur bei dir gesehen, und wie du ja geschrieben hast sind sie lecker und nicht verholzt. Klasse.

    Wünsche dir noch einen schönen Tag und sende liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liebe Nova,
      ja die Rettiche sind saftig und nicht holzig und nicht sehr scharf.
      Die Figuren weiß ich nicht. Wie sind in der Burg auf einem mächtigen eisernen Tor als ganz kleine Figuren. Ich gebe ehrlich zu, ich bin fr sowas total uninteressiert, auch wenn ich es erfahren hätte, es geht bei mir in ein Ohr rein und durchs andere raus. Auch Geschichte oder Tafel irgendwo lese ich nie, da es mich null interessiert und nicht mal für 2 Sekunden merken kann, was ich gelesen habe. Ich mag die Sachen nur für meine Augen haben, aber was dahinter steckt interessiert mich nur sehr selten. Eher bei Natursahcne, Vulkanen...
      Liebe Grüße

      Törlés
  3. Hallo liebe Andi,
    herrlich Deine Fotos aus Deiner Heimat, das erinnert mich an unserem letzten Kurzurlaub in Budapest.... eine wunderschöne Stadt, die ich gern mal wieder besuchen wurde.
    WOW sind das riesen Radieschen, die sind ja so groß wie Äpfel.


    Das Du Deinen deutschen Blog nicht weiter führst hab ich mir schon gedacht. Kann ich auch verstehen, denn die Post's vorzubereiten kostet ja auch viel Zeit.

    Ich wünsche Dir einen schönen Dienstag...
    Liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről