2018. augusztus 13., hétfő

Costa Rica - kész terv

Két hónapon át, napi sok órában foglalkoztam intenzíven Costa Ricával. Imádom ezt csinálni, abszolút nem untat a sok nyomzás, nézelődés a neten. 

Találtunk egy német utazásszervezőt, akiknek valahol északon van irodájuk, és nagyon profiknak tűnnek, neves német, nagy utazásszervező partnerei is és van csődbiztosításuk is. Utóbbi igen fontos, mert soha nem foglalnék ekkora nagy utazást csak úgy az interneten "valami" utazásszervezőtől, aki aztán befuccsol és lelécel a pénzzel és az utazás meg ugrik. Alaposan utánajártunk az egésznek. Ja, mert hogy ezt már nem merjük bevállalni úgy, hogy mindent egyesével mi szervezünk le, még ha úgy jóval olcsóbb is lenne, de nem lenne visszalépési szerződésünk vész esetére, így ha bármi történik ismét buknánk a pénzt. 

Bementünk egy helyi utazási irodába is, ajánlatot kérni tőlük, és egyidejűleg ettől az interneten talált szervezőtől is kértünk. Az eredmény az lett, hogy az utazási irodás csak makogott és semmire nem volt képes még csak választ sem adni, mindenre azt mondta, utána kell nézzen, meg kérdezzen. A specialista meg egy olyan korrekt, részletes ajánlattal állt elő, hogy le is nyűgözött. Az utazás mentét, helyeit, szállodáit, a bérautó típusát mi határoztuk meg, ő csak összerakta a csomagot. 

A repülőjegyet magunk vettük meg, igen jó áron. Sajnos Európából alig repül társaság direktben San Joseba. Sok társaság meg Amerikán vagy Kanadán keresztül repül. Itt komplikációk lettek volna, mert a tranzit utasnak is kell belépési papír, amit még a repjegy vásárlás előtt intézni kellett volna, mert ha elutasítják, akkor hiába van repjegy, viszont nekem addigra meg új útlevelem lesz, így nem tudunk semmi ilyesmit intézni. Két választás maradt, Madridból direktben az Iberiával vagy Zürichből az Edelweiss-szal. Előbbinek egy hétvége folyamán felment fejenként 200 Euróval a jegyára, amit már fixre kinéztünk, így ez elesett, maradtak a svájciak, akik jóval olcsóbbak voltak és a repülési idők is passzltak, leszámítva azt, hogy ők nem repülnek minden nap, így mivel az utazást meghosszabbítani nem tudjuk, két napot le kellett farigcsálni belőle, ami kezdetben nagyon fájt, de ha az árkülünbséget nézem, meg hogy szinte nonstopban 15 óra alatt repülök és nem úgy mint másik társaságoknál az átszállás miatt 18-30 órákat is akár, egyszerűen ez volt a legjobb választás.

Ezután leadtuk a foglalást az említett utazásszervezőnél, aki pár nap múlva azzal a hírrel szolgált, hogy három hotelben már nincs hely. Ez Turrialba esetében (ami az Irazu vulkán miat lett volna fontos) olyan hír volt, ami miatt ismét a programot is meg kellett válatoztatnunk, ugyanis adott utazásszervezőnek nem volt másik szállása eme vulkán közelében, így ehelyett egy egészen más helyre megyünk azon a napon. A másik két szállás helyett olyat ajánlottak, ami nem tetszett és nem azért, mert nem volt elég szép, hanem a szoba belső tere komplett fából volt, azaz nagyon sötét, majdnem fekete színű sötét padló, falak és a plafon is, mini lámával, egy sötét lyuk volt és a falon így még egy pókot vagy szúnyogot sem veszek észre, ami nekem probléma, már a fotókon iszonyú nyomasztónak éreztem. Így várni kellett, míg találtak ezek helyett másik szállásokat nekünk, amik viszont már árban dupla olyan kategóriában voltak, de megkaptuk mégis őket, mert hogy új ügyfelek vagyunk, kárpótlásként.

Mindkettőnket csak maximum három hétre engednek el a munkából. Egy ilyen utazás után kell még két nap akklimatizáció, a nagy időeltolódás és hőmérsékletkülönbség miatt, így nagy nehezen sikerült ezt a két napot nem az utazásból levonni, hanem rákönyörögni, hogy 23 napot lehessünk szabadok.
De az utazás így is 21 napos marad, és a hosszú repülések és azok idejei miatt, három nap így is lejön belőle, így végül a tervezett 21 nap helyett, csak 18-at tudunk úton lenni, ami igen kevés.

Olvasóimnak nem fog sokat mondani, de majd egy későbbi bejegyzésben leírom az utazásunk menetét. A kevés idő miatt elzárkóztunk bármilyen város vagy építmény megnézéstől, kizárólagosan csak a természetben leszünk, nemzeti parkról nemzeti parkra lépkedve.

8 megjegyzés:

  1. Hallo liebe Andi,
    das Übersetzungsprogramm ist nicht gerade toll, aber ich habe versucht herauszulesen worum es geht. Ihr plant eine Reise nach Costa Rica und ihr hattet ein paar Probleme mit einem Reisebüro wegen dem Flug und der Unterkunft.
    Eigentlich sollte eurer Urlaub 23 Tage dauern, aber wegen dem langen Flug und der Aklimatisierung dauert er jetzt nur 18 Tage.
    Ich hoffe ich hab das richtig verstanden?

    Da hast Du Dir wieder so viel Mühe gemacht und ich hoffe und drücke Dir die Daumen das alles nach Deinen Wünschen in Erfüllung geht. Soviel Mühe muss belont werden und es wird bestimmt eine ganz tolle Reise. Ich habe mal eine Doku über Costa Rica gesehen... hach da würde ich gern mal hin. Fliegt ihr Nonstop oder mit Zwischenlandung? Wir sind damals nach Miami 12 Std. und Bangkok 13 Std. nonstop geflogen, das ist schon sehr anstrengend.
    Bei Langsteckenflügen würden wir immer wieder mind. Economy Class buchen (gerade wenn man nonstop fliegt), da hat man breitere Sitze und ganz wichtig...mehr Beinfreiheit. Ich zahle lieber etwas mehr, habe aber einen angenehmeren Flug.

    Liebe Grüße
    Biggi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallo Biggi,
      ich finde, ungarische Sprache kann man nicht mit so Programmen übersetzen, da ungarisch so viele einzigartige Wörtert oder Rdewendungen hat, die es in anderen Sprachen in dem Zusammengang nicht gibt...Ich schreibe dir einfach E-Mail.
      Liebe Grüße, Andi

      Törlés
  2. Einiges an Planung und bleibt dann abzuwarten wie dir solch eine "gebuchte Reise" dann gefällt und wie alles werden wird. Es dürfte bestimmt spannend sein.

    Liebe Grüsse

    N☼va

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Das ist keine "gebuchte" Reise, wie du meinst, alle Orte, alle Hotel sind von uns ausgewähhlt, der Unterschied ist jetzt nur, daß ich nicht alles einzeln bei unterschiedlichsten Seiten und Anbietern buche, sondern alles bei einem Anbieter. Ich erzähle es jetzt Biggi und dann kann ich dir es auch kopieren. ;-)
      Liebe Grüße, Andi

      Törlés
  3. Liebe Andi,
    ich finde, das klingt alles schon sehr gut - Costa Rica, wie fein, dass euer Traum endlich in Erfüllung geht! Lieben Dank auch an Nova, dass sie das mit dem Übersetzungsprogramm erklärt hat, jetzt kann ich dir textlich so halbwegs folgen :-) Und ich habe gesehen, dass ihr auch in Budapest gewesen seid - schön, da waren ja auch mir einige Orte von unserem Besuch unlängst sehr bekannt :-)
    Herzliche Rostrosengrüße von der Traude
    https://rostrose.blogspot.com/2018/08/anl-32-der-garten-im-hochsommer-ups-and.html
    PS: Ich sehe bei uns auch relativ viele Bienen. Ich glaube, in Österreich und Bayern ist die Umwelt noch gesünder, weil hier die Landwirtschaft etwas natürlicher ist... Bei uns wird z.B. hauptsächlich mit Pferdemist gedüngt auf den Feldern und nicht mit Kunstdünger. Ich hoffe daher auch, dass nicht so viele Insektizide verwendet werden...

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről