2019. április 23., kedd

Costa Rica - 3. rész, Cahuita Nemzeti Park


Március 16.

Screenshot a google. maps-ből

Reggel fél hatkor ébredek, megint egy órával korábban, mint kellene, pedig tegnap már tízig kibírtuk ébren. Egész éjjel szakadt az eső és még most reggel is. A reggeli jó, három verzió közül lehet választani, friss gyümölcslé van hozzá, előző nap fel kell írni lemosható filccel egy táblára, melyiket szeretnénk, és amikor jövünk, máris teszik elénk. Mellettünk lóg két szövőmadárfészek és hordják a füvet a kis madarak. Reggeli után még egy órát vacakolunk, mert az eső miatt képtelenek vagyunk dönteni, mit vegyünk fel, hogyan védjük a kamerákat, távcsövet és közben reménykedünk is, hogy talán eláll, majd elindulunk a Cahuita nemzeti parkba. A bejáratnál (ezen az oldalon) nem kell fizetni, de lehet adakozni, 5 dollárt adunk. Eleinte nagyon esik az eső és nagyon idegesítő ernyővel a kézben fotózni, nagyon nehéz az objektíveket folyton cserélgetni. Nem látunk sok állatot. Pár mókust, később mosómedvét és lajhárt, bőgőmajmokat.








fent bőgőmajmok, lent termeszvár












Dél körül áll csak el az eső. Fél 4-re érünk a park másik végébe, az út 8,4 km hosszú, többnyire az óceánparttal párhuzamosan halad. Balra a part, jobbra a dzsungel, de mélyebben szinte soha nem megyünk be az erdőbe, kivéve a két fapallós utat, amik direkt a fák között mennek. A fastéges utak nagyon szuperek. A tengerparton rettentő sok a kidőlt, kitört, kicsavart fa, hatalmas vihar nyomai.














fent mosómedve, lent lajhár










Nagyon tetszik az egész park. A végére megint esik az eső. Kiállunk az út szélére és szerencsénkre 5 percen belül jön a busz, csak 1000 Colon kettőnknek, és pár perc múlva ott is vagyunk Cahuitában. Csak kicsit kell gyalogolni az autóig. Ismét szakad az eső. Beülünk egy kifőzdébe, olcsón eszünk finomat és kiadósat, én halat, M bordából valami pörkölthöz hasonlót. Finom. Utána hazajövünk, zuhanyzunk és a teraszon ücsörgünk. Olyan csudás hangulata van, fedett, ki lehet feszíteni egy függőágyat is, mindenféle állathangot hallunk és tanulmányozunk. Ma fél 11-ig kibírjuk ébren.


1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről