2013. november 28., csütörtök

Fuerteventura - Szigetbelső 2.

Betancuria falut elhagyva, egy völgy mentén autózunk, ahol egyre több pálma követi egymást. Hamarosan elérjük a Vega de Rio Palmas falu feletti kilátót és onnan rálátni a szigetlakók sikertelen próbálkozására, egy kiszáradt víztározóra. Ennek környéke minden esetre sokkal zöldebb, mint bárhol máshol a szigeten. Vega de Rio Palmas
Ezek a kapuk, amik a megyehatárokon állnak - szerintem nagyon jópofa. 

Hamarosan Pajara faluba érünk, ahol egy csodálatosan szép templomkapuba botlunk. Maga a falu is igen hangulatos, de már kezde esteledni és éhesek is vagyunk, nem időzünk itt soká. 

Tuineje faluban már meg sem állunk, a nagyobb Antiguára akarjuk szánni még azt az időt, amink marad a naplemente előtt, de a nagy falu kevés látnivalóval szolgál. Viszont legalább veszünk egy boltban friss baguettet és sajtot, szalámit, amit ott hegyben a kocsinál be is kebelezünk. A friss baguettek leírhatatlanul finomak a szigeten. 

Antigua temploma
Végül fáradtan hazaindulunk és Puerto de Rosario felé tartunk a parti út felé.  A város közelében az óceán felől ez a hatalmas cápa-felhő jön a város fölé, mintha csak be akrnál falni azt: Az egész szigeten, de még a legeldugottabb helyeken is vannak több kilométer hosszan ilyen futó és biciklis utak a műutakkal párhuzamosan. Nagyon jó találmány és szuper, hogy egy ilyen kis sziget ilyen modern dolgokat is létrehoz.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése