2013. november 28., csütörtök

Fuerteventura - Szigetbelső 2.

Betancuria falut elhagyva, egy völgy mentén autózunk, ahol egyre több pálma követi egymást. Hamarosan elérjük a Vega de Rio Palmas falu feletti kilátót és onnan rálátni a szigetlakók sikertelen próbálkozására, egy kiszáradt víztározóra. Ennek környéke minden esetre sokkal zöldebb, mint bárhol máshol a szigeten. 



Vega de Rio Palmas








Ezek a kapuk, amik a megyehatárokon állnak - szerintem nagyon jópofa. 









Hamarosan Pajara faluba érünk, ahol egy csodálatosan szép templomkapuba botlunk. Maga a falu is igen hangulatos, de már kezde esteledni és éhesek is vagyunk, nem időzünk itt soká. 













Tuineje faluban már meg sem állunk, a nagyobb Antiguára akarjuk szánni még azt az időt, amink marad a naplemente előtt, de a nagy falu kevés látnivalóval szolgál. Viszont legalább veszünk egy boltban friss baguettet és sajtot, szalámit, amit ott hegyben a kocsinál be is kebelezünk. A friss baguettek leírhatatlanul finomak a szigeten. 

Antigua temploma




Végül fáradtan hazaindulunk és Puerto de Rosario felé tartunk a parti út felé.  A város közelében az óceán felől ez a hatalmas cápa-felhő jön a város fölé, mintha csak be akrnál falni azt: 



Az egész szigeten, de még a legeldugottabb helyeken is vannak több kilométer hosszan ilyen futó és biciklis utak a műutakkal párhuzamosan. Nagyon jó találmány és szuper, hogy egy ilyen kis sziget ilyen modern dolgokat is létrehoz.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről